בנוכחות זיני: ביסמוט רמז לקונספירציה לפני הבחירות - כך הגיב סולברג

ח"כ בועז ביסמוט טען במהלך דיון בנושא ההכנות להיערכות לקראת הבחירות כי נדרשת היערכות גם לתרחיש של פגיעה פיזית בנבחרי ציבור • הוא המשיך והדהד טענה חסרת ביסוס, לפיה מינויים שנעשו בוועדת הבחירות המרכזית עשויים להיות קשורים לכוונה לזייף את התוצאות • יו"ר ועדת הבחירות הכחיש את הטענות

"גופי הביטחון נדרשים להיערך לפגיעה בנבחרי ציבור". ביסמוט במהלך הדיון. צילום: .

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, בועז ביסמוט, אמר היום (שני) כי "קיים חשש שאיראן תנסה להפוך את מערכת הבחירות לחזית נוספת". לדבריו, "איראן מבינה שהיא לא יכולה לנצח אותנו בשדה הקרב, ולכן היא תפעל לפגוע בנו מבפנים: לחרחר מלחמת אחים, להעמיק את הקרע בחברה הישראלית ולהפוך את הבחירות לחזית נוספת".

הדברים נאמרו במהלך דיון בנושא ההיערכות לקראת הבחירות, בהשתתפות ראש השב"כ, יו"ר ועדת הבחירות, ראש מערך הסייבר הלאומי, נציגי המל"ל וצה"ל. 

לדברי ביסמוט: "מערכת הבחירות הקרובה תהיה יעד מרכזי של אויבי ישראל. גופי הביטחון נדרשים להיערך גם לתרחיש של פגיעה פיזית בנבחרי ציבור, ובראשם ראש הממשלה. קיים לכך חשש ממשי. הכתובת על הקיר". 

ברמיזה עבה לקונספירציות על כוונות לזיוף תוצאות הבחירות שהפיצה הקואליציה, הוא הוסיף: "שורת המינויים התמוהה שנעשתה בוועדת הבחירות המרכזית מעוררת אף היא שאלות ומחייבת הסברים. לא נאפשר פגיעה ברצון הבוחר - לא מבחוץ ולא מבית. לא באמצעות בוטים איראניים, לא באמצעות מיליוני שקלים שמזרימות קרנות ועמותות זרות, ולא באמצעות פקיד שמבקש להציב את שיקול דעתו מעל פתק הבוחר"

יו"ר ועדת הבחירות סולברג, התייחס לטענה: "הופתעתי קצת מהדברים. אנחנו ערים לפרסומים המטרידים בנוגע למינויים ובודקים את עצמנו. כל המינויים שנעשו לאחרונה מוכיחים את עצמם השכם וערב. בתור יושב ראש אני מרגיש שאני סומך עליהם. הוועדה עובדת בצורה נהדרת". הוא הוסיף כי תפקיד הוועדה אינו לעצב את השיח הציבורי או לצמצם מחלוקת לגיטימית, אלא להגן על תנאי השיח ההוגנים: חופש הביטוי, חופש הבחירה ואמון הציבור בתהליך.

ביסמוט השיב: "אני מופתע שאתה מופתע. במהלך הדיון נעבור על שורה של מינויים, ואתה תראה שהדברים לא נאמרו סתם. הכול מגובה וממוסמך".

"תשמרו עלינו מכל עיסוק והיגררות למרחב הפוליטי". ראש השב"כ דוד זיני, צילום: ללא קרדיט

ראש השב"כ דוד זיני סיפר כי הליך ההכנות מול ועדת הבחירות נעשה תוך הפרדה בין כפיפות הארגון למשרד ראש הממשלה, לבין אחריותו לשמירת טוהר הבחירות וכפיפותו ליו"ר הוועדה בנושא הזה.

"אנחנו עושים מאמצים רבים וארוכי טווח במהלך כל השנה האחרונה להתכונן ליום החשוב הזה, על מנת לדאוג שהיום הזה יתנהל בצורת תקינה על פי החוק, כראוי לדמוקרטיה בריאה ואיכותית כמו שצריכה להיות. תשמרו עלינו מכל עיסוק והיגררות להמרחב הפוליטי, אנחנו ממש ממש לא שם"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר