"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר פיגוע הירי: הפלסטינים מדווחים על אירועי אלימות מצד יהודים בשומרון
שעות לאחר הפיגוע הרצחני בו נפלו רב-סרן יובל עזרא ורס"ר במיל' בניהו מלט, הפלסטינים מדווחים על רצף תקיפות, הצתת בתים ועימותים של מתיישבים בשורת כפרים • במקביל, כוחות הביטחון עצרו שני מחבלים שהיו מעורבים בפיגוע
הפלסטינים מדווחים על הצתה בכפר סרה. צילום: רשתות ערביות

לאחר פיגוע הירי: הפלסטינים מדווחים על אירועי אלימות מצד יהודים בשומרון

שעות לאחר הפיגוע הרצחני בו נפלו רב-סרן יובל עזרא ורס"ר במיל' בניהו מלט, הפלסטינים מדווחים על רצף תקיפות, הצתת בתים ועימותים של מתיישבים בשורת כפרים • במקביל, כוחות הביטחון עצרו שני מחבלים שהיו מעורבים בפיגוע

שחר קליימןכתב לענייני ערבים
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לאחר פיגוע הירי הרצחני הבוקר (שישי) בסמוך לחוות גלעד, בו נפלו רב סרן יובל עזרא ורס"ר במיל בניהו מלט, כלי תקשורת פלסטינים מדווחים על רצף אירועי אלימות מצד יהודים בכפרים פלסטינים ברחבי יהודה ושומרון.

באזור השעה 20:00 דיווחו פלסטינים כי מתיישבים הציתו מבנים בכפר עוריף באזור שכם.

הצתת מבנים בכפר עוריף הסמוך לשכם %2F%2F רשתות ערביות

דיווחי האירועים לאורך היום

באזור השעה 12:00, לפי דיווחים פלסטיניים, חדרו מתיישבים לכפרים כורין וג'ית בשומרון, ביצעו הצתות והתעמתו עם תושבים.

תיעוד חטיפת הנשק בחוות גלעד%2F%2Fללא קרדיט

לאחר מכן בצהריים, סביב השעה 13:00, דיווחה סוכנות הידיעות הפלסטינית "וופא" על חמישה פלסטינים שנפצעו בעימות עם מתיישבים בכפר פרעתא באזור קלקיליה. לדברי תושבים פלסטינים, המתיישבים יידו אבנים על הכפר ותקפו את האוכלוסייה עם מקלות. הפלסטינים דיווחו גם שהמתיישבים הציתו נגריה, שני בתים ואדמות חקלאיות.

באזור השעה 17:00 דיווחה הסוכנות של הרשות הפלסטינית על מתיישבים שסגרו את שער הברזל שהקים צה"ל ליד כניסת הכפר עטארה באזור רמאללה, ומנעו מתושבים פלסטינים להיכנס. במקביל דווח על מספר מעצרים שצה"ל ביצע ברחבי יהודה ושומרון ופעילות של כוחות הביטחון, בין היתר מעצרם של שניים מהמחבלים שלקחו חלק בפיגוע הירי הבוקר.

דיווח פלסטיני על רכב שהוצת בעימות עם מתיישבים בכפר סרה,

בסביבות השעה 17:30 סוכנות הידיעות הפלסטינית "וופא" דיווחה על מתיישבים שתקפו פלסטיני והציתו לפחות שני בתים בכפר סרה באזור שכם. ראש הכפר דיווח על עשרות מתיישבים שפשטו על הכפר, הציתו בתים והתעמתו עם תושבים. הסהר האדום הפלסטיני דיווח על פצוע פלסטיני בן 45 באירוע, שסבל מחבלות ופונה לבית החולים.

נוסף על כך, הסוכנות דיווחה על פשיטה של מתיישבים על ח'רבת אימרחה שבאזור הכפר יעבד בשומרון. לפי הדיווח, מתיישבים יידו אבנים, ריססו גז פלפל ותקפו תושבים.

רכב שהוצת בכפר הפלסטיני סרה, לפי דיווחים פלסטיניים, צילום: רשתות ערביות

כזכור, פיגוע הירי ליד חוות גלעד החל הבוקר לאחר שהמטיילים הגיעו בסמוך לכפר תל בחטיבת שומרון, בשעה שמתפללים מהמסגד בכפר יצאו ממנו - ותקפו אותם. אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט הודיע מוקדם יותר היום (שישי) על יציאה למבצע רחב בגזרת פיקוד המרכז, ולהיערכות להסלמה באזור ולסיכול אירועי חקיינות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...