מאות בהלוויתו של בניהו מלט ז"ל; שניים מהמחבלים האחראים לפיגוע נתפסו

מרדף אחר שאר חברי החוליה: כוחות הביטחון עצרו בבית חולים בשכם שני מחבלים שנפצעו בפיגוע שבו נרצחו רס"ר (במיל') בניהו מלט ורס"ן יובל עזרא ז"ל • אוגדת איו"ש נערכת לפעילות סיכול רחבה • המונים התכנסו בחוות גלעד ללוות את רס"ר במיל' בניהו מלט בדרכו האחרונה

הלווייתו של בניהו ז"ל. צילום: 27א'

מאות מלווים בשעה זו (שישי) למנוחות את רס"ר (במיל') בניהו מלט, שנרצח הבוקר בפיגוע סמוך לחוות גלעד, לאחר שיצא להציל מטיילים.

צה"ל ושב"כ הודיעו לפני שעה על מעצרם של שני מחבלים שלקחו חלק בפיגוע הירי בשומרון. המחבלים נעצרו במהלך פעילות ממוקדת של לוחמי יחידת דובדבן בפיקוד חטיבת שומרון ובהכוונת שב"כ בלב שכם. המחבלים, שנפצעו במהלך הפיגוע פונו לבית חולים בעיר שכם, שם נעצרו על ידי הכוחות והועברו להמשך חקירת כוחות הביטחון. הכוחות פועלים למעצר יתר המחבלים שהשתתפו בפיגוע - וכי זהותם ידועה.

תיעוד חטיפת הנשק בחוות גלעד//ללא קרדיט

מפקד פיקוד המרכז בשיח עם ראשי ההתיישבות: "כוחות אוגדת איו”ש נערכים לצאת לפעילות סיכולים משמעותית ופועלים למעצר כל המחבלים המעורבים בפיגוע".

הראשון להתייצב

רס"ר (במיל') בניהו מלט, בן 32, חבר כיתת הכוננות ואחראי החקלאות בחוות גלעד, נרצח מירי מחבלים לאחר שקפץ לסייע לקבוצת מטיילים שהותקפה. מאות מלווים אותו בשעה זו למנוחות, בהם הרב שמואל אליהו, ראש מועצה אזורית שומרון יוסי דגן, שרים וחברי כנסת.

בניהו, בן 32, תושב חוות גלעד, משרת מילואים פעיל, חבר כיתת הכוננות של היישוב ואחראי החקלאות בחווה, נרצח בפיגוע הירי הקשה סמוך לחוות גלעד לאחר שיצא לסייע לקבוצת המטיילים שהותקפה. במהלך פעולות החילוץ נורה על ידי מחבלים ונרצח במקום.

דוד זיני בהערכת מצב בזירת הפיגוע ליד חוות גלעד, צילום: דוברות שב"כ

בניהו הותיר אחריו את רעייתו אסתר ושתי בנות, בנות 12 ו-13. בניהו היה מוכר כדמות מרכזית בחוות גלעד, איש אדמה, חבר כיתת הכוננות, אחראי החקלאות ביישוב, ומי שפעל במסירות למען ביטחון היישוב. בני משפחתו וחבריו מספרים כי תמיד היה הראשון להתייצב לכל משימה, וכך גם בפיגוע שבו נרצח, כאשר קפץ בגבורה להציל חיים.

"14 שנים שהסתיימו ברגע"

אסתר, רעייתו של בניהו, ספדה: "14 שנים יחד, שהסתיימו ברגע. תמיד קפצת ראשון לכל מקום. תמיד חזרת גם אחרון מכל אירוע. גם הפעם לא הייתה שאלה. היה לי ברור שאתה שם. ולא חששתי כשראיתי את כל המסוקים, כי אתה תמיד חוזר. רק שהפעם לא חזרת בכלל. אם זה מנחם, זכית להכרה צבאית. כחייל, שיצא להגן על מי שהיה צריך. זה כל כך מגיע לך.

הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, סיים כעת הערכת מצב ותחקיר ראשוני בזירת הפיגוע בכפר תל, צילום: דובר צה"ל

"אחרי אינספור ימים ולילות, כמפקד, כחבר כיתת כוננות, וכחוואי שהביטחון היה בראש מעייניו. הארץ הזאת, האדמה הזאת, העם הזה כל כך העסיקו אותך, יומם ולילה. רק הבוקר עסקת בעלייה לשתי נקודות התיישבות חדשות, ומשם הוקפצת לאירוע. וזו ממש הצוואה שלך. חורבת כפרור, מבתר שש, ובמקום הרצח עוד תהיינה נקודות התיישבות יהודיות, פורחות.

"עכשיו עודכנתי שעלו לשם כבר. זכית, ואתה נקבר בצמוד לקדוש, הרב רזיאל שבח. ככה בדיוק היית רוצה. גם הוא היה ממש כמוך, בן שלושים ושתיים. מקווה שייעשה צדק, ונקמה, ויחסלו את המחבלים השפלים. תאיר ארץ מוסרת שהיית האבא הכי טוב והכי מצחיק. ותודה על 12 שנים שהיית איתי. אני אוהבת הכי בעולם, וכבר מתגעגעת".

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "אני מרכין ראש יחד עם כל אזרחי ישראל על נפילתם של רס"ן יובל עזרא, מפקד סוללה בגדוד 411 של חיל התותחנים, ורס"ר (מיל’) בניהו מלט, מפקד לוחם בגדוד 8119 של חטיבת ירושלים, בפיגוע הטרור הרצחני בשומרון.

"הטרור לא ירתיע"

"יובל, מפקד סוללה בחיל התותחנים שעמד בראש פקודיו, ובניהו, מפקד לוחם במילואים, חבר כיתת הכוננות של היישוב ואיש אדמה שפעל לחיזוק ההתיישבות בחוות גלעד, היו מטובי בניה של הארץ - לוחמים אמיצים שבחרו להגן בגופם על אזרחי ישראל ועל ההתיישבות ביהודה ושומרון.

"הטרור הרצחני לא ירתיע אותנו. נעמיק את הפעילות ההתקפית במוקדי הטרור ביהודה ושומרון, נבוא חשבון עם המחבלים ועם שולחיהם, ונמשיך לחזק את ההתיישבות ואת אחיזתנו בשטח".

לצד בניהו נרצח רב סרן יובל עזרא, מפקד סוללה בגדוד 411 של חטיבת האש 282 בחיל התותחנים. הוא יובא למנוחות ביום ראשון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר