"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ההערכה בירושלים: הסלמה אמריקנית באיראן תקרב את ישראל למערכה
בישראל נערכים לקראת אפשרות של הרחבת המערכה מול איראן, ובירושלים מעריכים כי הסיכוי להצטרפות יגדל אם התקיפות האמריקניות יחריפו • בקבינט מדגישים כי טרם התקבלו התנאים לכניסה ללחימה, אך צה"ל ערוך לכל תרחיש וישראל תגיב בעוצמה אם תותקף
מי דחף לתקיפה? נתניהו וטראמפ, ברקע: המחאה באיראן. צילום: רויטרס, אי.פי

ההערכה בירושלים: הסלמה אמריקנית באיראן תקרב את ישראל למערכה

בישראל נערכים לקראת אפשרות של הרחבת המערכה מול איראן, ובירושלים מעריכים כי הסיכוי להצטרפות יגדל אם התקיפות האמריקניות יחריפו • בקבינט מדגישים כי טרם התקבלו התנאים לכניסה ללחימה, אך צה"ל ערוך לכל תרחיש וישראל תגיב בעוצמה אם תותקף

שירית אביטן כהן
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

גורמים מדיניים אומרים כי ככל שארה"ב תגביר את התקיפות נגד איראן,

כרגע, אומרים בישראל, לא התמלאו התנאים להצטרפות למערכה, וארה"ב פועלת באופן שמוסיף להחליש את המשטר ולייצר את התנאים להפלתו. אם ישראל תיכנס למערכה, יהיה זה כדי לתקוף יעדים שהוכנו מראש, ולא כדי להיגרר לסבב מהלומות מתוחם וחסר השפעה.

חיל האוויר תוקף באיראן (ארכיון) %2F%2F דובר צה"ל

כזכור, בתחילת השבוע, על רקעההסלמה בין איראן לארה"ב, גורמים בישראל הבהירו כי ישנו תיאום הדוק וקשר ישיר בין ירושלים לוושינגטון.

לדבריהם, "צה"ל נמצא בדריכות גבוהה מאוד לכל תרחיש. לא יהיו הפתעות". בישראל מעריכים כי ככל שהתקיפות האמריקניות באיראן הולכות ומתרחבות, ובהתאם לכך גם התגובות האיראניות, כך גוברים הסיכויים שישראל תמצא את עצמה כחלק מהמערכה המתחדשת.

שלושה תרחישים

לדברי הגורמים, ישנם שלושה תרחישים שבהם ישראל עלולה למצוא את עצמה בקו האש:

  • תקיפה איראנית ישירה על ישראל.
  • זיהוי היערכות איראנית לתקיפה בישראל.
  • בקשה אמריקנית רשמית להצטרפות צה"ל למערכה.

עד כה, אף אחד משלושת התרחישים הללו לא התממש, וישראל ממשיכה לשפר את היערכותה.

בכירים בירושלים מציינים כי הקשר הרציף עם וושינגטון מתקיים בכל הדרגים ולאורך כל העת, על בסיס "רוב" של אינטרסים משותפים. עם זאת, במקרים שבהם אין הלימה מלאה בין האינטרסים, מתנהל שיח שבו ראש הממשלה בנימין נתניהו עומד על צורכי הביטחון של ישראל - כפי שבא לידי ביטוי, למשל, בהמשך פעילות צה"ל בלבנון, בניגוד לדרישות הבית הלבן.

אלא שכעת, עם חידוש הלחימה באיראן והסימנים להסלמה, בירושלים עדיין לא קיבלו את האות מהצד האמריקני לכניסה למערכה, ונראה כי נכון לכתיבת שורות אלה, גם איראן אינה מעוניינת לגרור את ישראל פנימה באופן יזום.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...