הותר לפרסום: סוכלה התארגנות טרור חמורה בדרום. ארבעה אזרחים ישראלים, תושבי היישוב שגב שלום והפזורה בנגב, נעצרו. הבוקר (שישי) הגישה פרקליטות מחוז דרום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום חמור נגדם.
ממצאי החקירה מעלים כי הנאשמים, שחלק מפעילותם החלה עוד כשהיו קטינים, תכננו להוציא לפועל פעילות טרור קטלנית נגד כוחות הביטחון וכן פיגוע המוני נגד אזרחים בעיר באר שבע, בטרם נעצרו במהלך החודשים מאי ויוני האחרונים.
הסיכול הגיע על רקע פעילות מבצעית מסוערבת של לוחמי ימ"ס דרום של מג"ב, בשילוב חקירה מאומצת של שירות הביטחון הכללי (שב"כ) וחוליית פח"ע בימ"ר דרום.
תכננו פיגוע המוני בתחנה המרכזית
מכתב האישום שהגישה הפרקליטות עולה כי הרקע המניע לפעילות היה אידיאולוגי-לאומני, שהתעצם על רקע פעילות כוחות הביטחון ברצועת עזה וביהודה ושומרון.
הנאשמים קשרו קשר לבצע פיגוע ירי לעבר תחנת המשטרה בשגב שלום, וכן לביצוע פיגוע המוני בתחנה המרכזית בבאר שבע. מחקירתם עלה כי תחילה תכננו לבצע פיגוע דקירה נגד אזרחים, אך לאחר שהבינו כי שימוש בסכינים לא יביא למספר הנפגעים הרב שאליו כיוונו - החליטו לשנות את התוכנית ולבצע פיגוע ירי בעזרת שימוש בנשק חם.
תיעוד: הפיגוע בתחנה המרכזית בבאר שבע // מצלמות אבטחה
השראה מטבח 7 באוקטובר
ציר מרכזי בחקירה התמקד בחשבון האינסטגרם הציבורי של הנאשם המרכזי בפרשה. הנאשם ניהל רשת הסתה רחבה שבה שיתף לאורך זמן תכנים המזוהים עם חמאס, גדודי אל-קסאם וארגון "גוב האריות", שכללו קריאות מפורשות לג'יהאד, סרטונים ממתקפת הטרור הרצחנית ב-7 באוקטובר ודברי שבח למחבלים.
על פי האישום, החלטתו של הנאשם המרכזי להקים תא טרור נולדה עוד בעקבות אירועי "שומר החומות" ב-2021. כדי לממש זאת, הוא פתח קבוצות סודיות ברשתות החברתיות, פרסם בהן מדריכים להכנת מטעני חבלה וצירף אליהן את חבריו.
ההתארגנות התנהלה במבנה היררכי ברור: הנאשם המרכזי הגדיר את עצמו כ"מפקד" הארגון, חילק לחברים תפקידים וכינויים, ואף מינה את אחד הנאשמים לתפקיד ה"מהנדס". המהנדס הוריד למכשירו סרטונים ומדריכים מעשיים לייצור מטעני חבלה.
לנאשמים מיוחסות עבירות חמורות של קשירת קשר לביצוע מעשה טרור, אימונים והדרכה למטרות טרור, כאשר לנאשם המרכזי מיוחסות גם עבירות של הסתה לטרור וגילוי הזדהות עם ארגון טרור.
"מדובר בהתארגנות חמורה, במסגרתה תכננו צעירים אזרחי ישראל לבצע פעילות טרור", מסרו בדוברות המשטרה והשב"כ. "כוונה זו סוכלה מבעוד מועד בטרם הספיקו החשודים לנקוט בצעדים למימוש תכניתם. משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי רואים בחומרה רבה כל מעורבות של אזרחים ישראלים בפעילות טרור, וימשיכו לפעול בנחישות לסיכול כוונות טרור ולמיצוי מלוא חומרת הדין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
