החשוד שנעצר ביריחו. צילום: דוברות המשטרה

M16, מכשירי קשר וכרזה של חמאס: תומך טרור נעצר ביריחו

בהכוונה מודיעינית של שוטרי מחוז ש"י ומודיעין חטיבת הבקעה והעמקים נעצר הלילה ביריחו תומך ארגון הטרור חמאס, ובחיפוש נתפסו שק מסוג M16, מכשירי קשר וכרזה של הארגון • במשטרה ציינו כי רק במהלך השבוע החולף נתפסו שמונה כלי נשק ואלפי קני זיקוקים שעל פי החשד יועדו לפעילות טרור

בפעילות משותפת של המשטרה וצה"ל נעצר הלילה ביריחו תושב העיר, החשוד כתומך בארגון הטרור חמאס. במהלך החיפוש בביתו נתפסו נשק מסוג M16, אקדח איירסופט, מכשירי קשר וכרזה המפארת מחבל. במשטרה ציינו כי במהלך השבוע החולף נתפסו שמונה כלי נשק ואלפי קני זיקוקים שעל פי החשד יועדו לפעילות טרור.

בהודעה המלאה של דוברות המשטרה נכתב: "במסגרת המאבק המתמשך של משטרת ישראל בתמיכה בטרור, בהחזקת אמצעי לחימה בלתי חוקיים ובפעילות חבלנית עוינת העלולה לסכן את שלום הציבור וביטחונו, פעלו שוטרי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל״פ) במרחב גלעד לחשיפת זהותו של חשוד, תומך ארגון הטרור ׳חמאס׳, תושב יריחו, שעל פי מידע מודיעיני החזיק ברשותו אמצעי לחימה.

האקדח שנתפס בביתו של העצור, צילום: דוברות המשטרה

לאחר הפעילות המודיעינית, ובהכוונת רכז המודיעין של יל״פ גלעד, פעלו הלילה כוחות צה״ל מגדוד ׳אריות הירדן׳, למבצע ממוקד לאיתור ותפיסת אמצעי הלחימה.

במהלך החיפוש אותרו ונתפסו אמצעי לחימה, בהם נשק מסוג M16, אקדח איירסופט ומכשירי קשר רבים. עוד במהלך החיפוש, הבחינו הכוחות בכרזה אשר הייתה תלויה מעל מיטתו של החשוד, הכוללת דגלי ארגון הטרור ׳חמאס׳ ותמונתו של המחבל אחמד חמידאת, שביצע פיגוע בשנת 2024 ונוטרל על ידי כוחותינו, תוך האדרת דמותו כ”שהיד”, עליו מופיע בין היתר הפסוק: “אל תחשבו את אלה שנהרגו למען אללה כמתים, אלא חיים הם אצל ריבונם וזוכים לפרנסה”, לצד הכיתוב: “לזכרו של הלוחם השהיד”.

כרזה המהללת מחבל שנתפסה בביתו של העצור, צילום: דוברות המשטרה
מכשירי הקשר נתפסו, צילום: דוברות המשטרה

החשוד, תושב יריחו בשנות ה- 50 לחייו, הועבר לחקירה בתחנת הבקעה במחוז ש״י.

פעילות זו מצטרפת לפעילותם אמש של היחידה המרכזית במחוז ש״י במהלכה פשטו השוטרים יחד עם כוחות צה״ל על ביתו של חשוד, תושב חברון בשנות ה-20 לחייו ובעת החיפוש תפסו ברשותו נשק מסוג M-16, תחמושת, מחסניות ואמצעי לחימה נוספים. החשוד שנעצר כאמור, הועבר לחקירה בימ״ר ש״י.

הן רק במהלך השבוע החולף נתפסו 8 כלי נשק ואלפי קני זיקוקים שהיו מיועדים עפ״י החשד בין היתר לפעילות טרור בגזרת יהודה ושומרון ומחוצה לה.

אפודים שנתפסו בביתו של החשוד, צילום: דוברות המשטרה
M-16 שנתפס אצל החשוד, צילום: דוברות המשטרה

משטרת ישראל, בשיתוף צה״ל וכלל גורמי הביטחון, תמשיך לפעול בנחישות נגד גורמי טרור ומחזיקי אמצעי לחימה בלתי חוקיים, תוך מיצוי כלל היכולות המודיעיניות והמבצעיות, במטרה לשמור על ביטחון הציבור ולסכל כל איום ביטחוני".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...