פחות מ-12 שעות לאחר שאיראן שיגרה לעבר ישראל יותר מ-10 טילי קרקע-קרקע, וצה״ל תקף מטרות של המשטר האיראני באיראן, יש הרבה יותר סימני שאלה מסימני קריאה.
בצה״ל עברו לכוננות ספיגה, והיערכות ברמה הגבוהה ביותר בהגנה ובהתקפה.
התקיפה הלילה הייתה תקיפה ישראלית בלבד, ללא מעורבות אמריקנית. לאחר הירי לישראל, ישראל לא יכלה להרשות לעצמה שלא להגיב בעוצמה, שכן היעדר תגובה הייתה מסכנת את הביטחון הלאומי של ישראל לאורך זמן.
גורם ישראלי אישר כי התקיפה הישראלית באיראן תואמה עם ארה״ב. שגריר ישראל בארה״ב, יחיאל לייטר, הודיע כי ישראל תקפה אתרי שידור של טילי קרקע-קרקע איראניים, כמו גם מתקני תשתית שונים של איראן שאינם קשורים למגזר האנרגיה.
אלא שכעת הכדור נמצא בידיים של איראן, שטרם הגיבה או איימה להגיב. במערכת הביטחון מעריכים כי אנחנו בפתחם של כמה ימי קרב מול האיראנים, אך עדיין מוקדם לדעת מה ילד יום.
בינתיים, התגובה הגיעה מעט לפני השעה 6 בבוקר בדמות טיל ששוגר לעבר מרכז הארץ מתימן, ויורט בהצלחה כל ידי מערכות ההגנה האווירית.
למעשה, נראה כי הפעם הציר השיעי כולו מתאחד כדי להגן על חיזבאללה, ולהוכיח שהוא עדיין מתפקד חרף הפגיעות הקשות שספג עד לפני כחודשיים.
כך או אחרת, איראן ייצרה אתמול משוואה חדשה שבמסגרתה תקיפה ישראלית בדאחייה משמעה שיגור טילים לעבר מדינת ישראל. כעת נשאלת השאלה האם איראן מוכנה לסכן עוד יותר את מה שיש לה כדי לשמר את אותה משוואה. הרבה תלוי במו״מ בינה לבין ארה״ב, שכרגע לפחות נראה שנמצא במבוי סתום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
