"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתניהו: "יש להוציא את האורניום מאיראן"; טראמפ: "לטהרן יש שבוע להגיע לעסקה"

נתניהו הדגיש בפתח הקבינט כי ישראל וארה"ב פועלות ב"תיאום מלא" סביב הסוגיה האיראנית • "היעד החשוב ביותר הוא הוצאת כל החומר המועשר מאיראן" • טראמפ טען כי הלחץ על טהראן נמשך וכי האיראנים "רוצים לעשות עסקה" • הנשיא האמריקני הבהיר: "לא ניתן לאיראן להשיג נשק גרעיני - יש להם שבוע לעסקה"

0השמעה
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. צילום: אי.פי, רויטרס

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב בפתח ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני כי ישראל מקיימת "קשר רציף" עם ארה"ב סביב הסוגיה האיראנית, והדגיש כי התיאום בין הצדדים מלא.

"אני משוחח עם הנשיא טראמפ כמעט על בסיס יומיומי. האנשים שלי והאנשים שלו משוחחים על בסיס יומיומי, כולל היום, ואני אדבר גם עם הנשיא טראמפ הלילה", אמר נתניהו.

נתניהו: "היעד החשוב ביותר הוא הוצאת החומר המועשר מאיראן" // עומר מירון, לע"מ

לדבריו, ישראל וארה"ב חולקות יעדים משותפים בכל הנוגע לאיראן. "היעד החשוב ביותר הוא הוצאת החומר המועשר מאיראן - כל החומר המועשר - ופירוק יכולות ההעשרה מאיראן", אמר.

נתניהו הוסיף כי הנשיא טראמפ "מאמין שהוא יכול להשיג את זה בדרך זו או בדרך אחרת", אך הבהיר כי ישראל נערכת לכל אפשרות. "אנחנו ערוכים לכל תרחיש, וזו ההנחיה שלי גם לצה"ל ולגורמי הביטחון שלנו", אמר.

חיל האוויר הישראלי בדרך לתקיפה באיראן, ארכיון,צילום: רס"ל ע', בטאון חיל האוויר

בסיום דבריו טען נתניהו כי "ישראל חזקה מאי פעם, ואיראן וגרורותיה חלשות מאי פעם".

טראמפ: "לא ניתן לאיראן להשיג נשק גרעיני - יש להם שבוע להגיע לעסקה"

במקביל להצהרת נתניהו: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס הלילה לאפשרות של הסכם מול איראן וטען כי טהרן מעוניינת להגיע להבנות עם וושינגטון, לאחר שלדבריו ספגה פגיעה קשה במלחמה. בריאיון שהעניק דחה טראמפ את הטענה שלפיה איראן "סירבה להיכנע". "אתה לא יודע את זה. אתה לא יודע מה קורה", אמר למראיין, לאחר שנשאל על המשך העימות מול טהרן.

בהמשך טען טראמפ כי איראן איבדה את מרבית יכולותיה הצבאיות. "היה להם צי עם 159 ספינות, ועכשיו כל ספינה פוצצה לרסיסים ושוכבת בקרקעית הים. היה להם חיל אוויר, הרבה מטוסים - ואין להם מטוסים. אין להם נ"מ. לא נשאר להם שום מכ"ם", אמר. לדבריו, גם מערך הטילים האיראני נפגע משמעותית. "הטילים שלהם הושמדו ברובם. נשארו להם אולי 18 או 19 אחוזים, אבל לא הרבה ביחס למה שהיה להם", טען. טראמפ הוסיף כי "כל המנהיגים שלהם מתים", ואמר: "אני חושב שניצחנו".

ניסוי איראני בשיגור טילים בליסטיים, ארכיון,צילום: רויטרס

לדבריו, גם אם ארה"ב תפסיק כעת את הלחץ על איראן, "ייקח להם 20 שנה לבנות מחדש". עם זאת, הבהיר כי מבחינתו המשימה עדיין לא הושלמה. "עכשיו אנחנו צריכים להשיג את מה שאנחנו צריכים להשיג. ואם לא נעשה את זה, נצטרך ללכת צעד גדול קדימה", אמר. לצד זאת, טראמפ הדגיש כי ביממה האחרונה התקיימו שיחות חיוביות בין הצדדים. "היו לנו שיחות טובות מאוד ב-24 השעות האחרונות, וייתכן מאוד שנעשה עסקה", אמר.

טראמפ שב והבהיר כי מבחינת ארה"ב, תנאי היסוד לכל הסכם הוא שאיראן לא תחזיק בנשק גרעיני. "אסור שיהיה להם נשק גרעיני. זה פשוט מאוד", אמר.

"איראן רוצה לעשות עסקה", נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ארכיון,צילום: אי.אף.פי

מוקדם יותר הערב, טראמפ התבטא עוד בנושא האיראני. נשיא ארה"ב אמר "אנחנו בהתכתשות מול איראן, והולך לנו טוב באופן בלתי ייאמן", אמר טראמפ. לדבריו, "הולך לנו טוב כמו בוונצואלה, אם כי מדובר במקרה גדול יותר. הולך לנו טוב מאוד באיראן".

טראמפ שב וטען כי האיראנים מעוניינים להגיע להסכם. "הם רוצים לעשות עסקה, לנהל משא ומתן", אמר, והבהיר כי מבחינת ארה"ב לא תתאפשר השגת נשק גרעיני בידי איראן. "לא ניתן לאיראן להשיג נשק גרעיני. לא ניתן לזה לקרות", הדגיש.

לדבריו, ארה"ב מנהלת מגעים מול "אנשים שרוצים מאוד לעשות עסקה", וכעת נבחנת השאלה האם ההסכם יהיה "משביע רצון" מבחינת וושינגטון.

האורניום ייצא מאיראן? צילום לווין של מתקן הגרעין בפורדו,צילום: רויטרס

בהמשך התייחס טראמפ גם ללחץ הכלכלי על איראן ואמר: "המצור הוא בלתי ייאמן, הוא כמו חומת פלדה. האיראנים לא משיגים כלום משום כיוון, אין להם עסקים".

טראמפ הוסיף כי אם איראן לא תסכים כעת לתנאים, "היא תסכים זמן קצר לאחר מכן". בסיום דבריו אמר כי "העולם צופה בנו בזמן שאנחנו עושים זאת, ויש לנו את הכבוד של העולם - דבר שלא היה לנו לפני כמה שנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר