"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צה"ל השתלט על סירות המשט לעזה סמוך לכרתים | צפו

לפי דיווחי הפעילים שעל הסיפון, לוחמים ישראלים - שלטענתם הגיעו בכלי שיט מהירים - עלו על חלק מהספינות והורו לנוסעים להתרכז בקדמת הסירה ולהתיישב בצורה מסודרת • עוד טענו המשתתפים במשט כי טרם ההשתלטות נרשמו שיבושים במערכות הניווט

,עודכן
0השמעה
צה"ל משתלטים על המשט לעזה. צילום: יוטיוב

כוחות ישראליים השתלטו הלילה (רביעי) על כלי שיט במשט לעזה, הכולל עשרות ספינות שיצאו מברצלונה לפני כעשרה ימים בדרכן לרצועה.לפי דיווחי הפעילים שעל הסיפון, לוחמים ישראלים - שלטענתם הגיעו בכלי שיט מהירים - עלו על חלק מהספינות והורו לנוסעים להתרכז בקדמת הסירה ולהתיישב בצורה מסודרת. אם הטיפול במשט יהיה דומה להתנהלות בעבר, חיל הים העביר את הספינות לנמל אשדוד ושם העביר את הפעילים לידי שירות בתי הסוהר, עד שיסתיימו הליכי גירושם מהמדינה.

בהודעה נכתב: "ספינות צבאיות מהירות שהזדהו כישראליות התקרבו לספינות המשט, כיוונו לייזרים ונשק חצי-אוטומטי לעבר הפעילים וציוו עליהם לעבור לחזית הספינות ולכרוע על ידיהם וברכיהם. תקשורת הספינות שובשה ושוגר אות מצוקה (SOS)". לפי שעה, מסרטונים שפרסמו הפעילים ברשת, נראה שלוחמים טרם עלו על סיפון ספינות המשט.

בסרטונים שפרסם הארגון נשמע ככל הנראה קצין מחיל הים פונה לספינות המשט באנגלית: "כאן חיל הים הישראלי. ניסיונות לפרוץ את הסגר הימי החוקי הביטחוני של רצועת עזה מהווים הפרה של המשפט הבין-לאומי. אם אתם נושאים סיוע הומניטרי, אתם מוזמנים להגיע לנמל אשדוד, שם הסיוע יעבור בדיקה ביטחונית ולאחר מכן יועבר לרצועת עזה".

Also confirmed: the same message was sent to Open Arms.pic.twitter.com/DQZA9uvOOy

— Alex Colston (@enoughformethx)April 29, 2026

בהמשך הזהיר הקצין כי "כל ניסיון נוסף להפליג לכיוון עזה מסכן את שלומכם ולא משאיר לצה״ל ברירה אלא לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותו". במשרד החוץ פרסמו ציוץ בו נכתב: ׳זהו ה'סיוע הרפואי' שנמצא על הסיפון - קונדומים וסמים", אליו צורף סרטון.

ההשתלטות מגיעה לאחר היערכות ישראלית מואצת. ראש הממשלה בנימין נתניהו קטע אתמול את עדותו בבית המשפט כדי להגיע לדיון ביטחוני דחוף בקריה שעסק במשט. בשלישי הטיל שר הביטחון ישראל כ״ץ סנקציות על קמפיין גיוס הכספים של המשט, ולפי משרד הביטחון מדובר ב"משט המאורגן על ידי ארגון הטרור חמאס, בשיתוף ארגונים בין-לאומיים נוספים ובמסווה של משט סיוע הומניטרי".

This is the “medical aid” found aboard the PR stunt flotilla: condoms and drugspic.twitter.com/RKiHrGLWfw

— Israel Foreign Ministry (@IsraelMFA)April 29, 2026

בין הפעילים הבולטים על סיפוני המשט, מרגרט קונולי, אחותה של נשיאת אירלנד קתרין קונולי. בראיון לעיתון מקומי במחוז סליגו לפני יציאתה אמרה קונולי: "המשט שלנו מפליג כדי להעניק תקווה. אנו מפליגים לעזה כדי לשבור את המצור הימי הישראלי בן 18 השנים, לספק סיוע הומניטרי דחוף ולהפגין סולידריות בינלאומית עם הפלסטינים".

השתלטות ישראלית על ספינת המשט לעזה // ללא קרדיט

לפי טענות המשט, משתתפים בו כ-1,000 פעילים מעשרות מדינות, ואת אחת הספינות הגדולות, ה-Arctic Sunrise, מפעיל ארגון Greenpeace שהצטרף למשימה.

סירת המשט לעזה,צילום: ללא קרדיט

המשט המוכר ביותר אירע במאי 2010, כשלוחמי שייטת 13 השתלטו על הספינה הטורקית "מאווי מרמרה" ובעימות נהרגו עשרה מהפעילים שעל סיפונה. האירוע הוביל להקפאה של שנים את היחסים בין ישראל לטורקיה. ביוני האחרון יורטה הספינה "מדלן" שעליה הפליגה פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג, וביום הכיפורים האחרון השתלט חיל הים על משט נוסף. בעקבות אותה השתלטות פרצה סערה בעולם: באיטליה הוכרזה שביתה כללית, ברחבי אירופה התקיימו הפגנות המוניות, איטליה וספרד אף שלחו ספינות קרב לוות את המשט במים הבינלאומיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר