חמאס ברשת: חמש פלטפורמות תקשורת הוכרזו כארגוני טרור

ההכרזה התבססה על מידע מודיעיני שנאסף בשב״כ, שלפיו הפלטפורמות - "קדס פלוס", "מידאן אלקדס", "אלקדס אלבוצלה", "אלמעראג" ו"אלעאצמה" - שימשו כפלטפורמות הסתה של חמאס, תוך פעילות בכסות עיתונאית לגיטימית לכאורה • אותן פלטפורמות הפעילו מערך נרחב של נכסים דיגיטליים

חמאס ברשת. צילום: אורן כהן

בעקבות מאמץ מודיעיני ממושך של שירות הביטחון הכללי, חתם שר הביטחון ישראל כ״ץ בחודשים האחרונים על הכרזתן של חמש פלטפורמות תקשורת המשויכות לחמאס כארגוני טרור, בהתאם לסמכותו בחוק.

לפי הודעת גורמי הביטחון, ההכרזה התבססה על מידע מודיעיני שנאסף בשב״כ, שלפיו הפלטפורמות - "קדס פלוס", "מידאן אלקדס", "אלקדס אלבוצלה", "אלמעראג" ו"אלעאצמה" - שימשו כפלטפורמות הסתה של חמאס, תוך פעילות בכסות עיתונאית לגיטימית לכאורה.

פרסומים שהועלו בפלטפורמות השונות, צילום: ללא

עוד נמסר כי אותן פלטפורמות הפעילו מערך נרחב של נכסים דיגיטליים, ובהם אתרי אינטרנט, דפי פייסבוק, קבוצות ווטסאפ, ערוצי יוטיוב, חשבונות ברשת X (טוויטר לשעבר), אינסטגרם וטלגרם.

על פי המידע שנאסף, הפלטפורמות נוהלו בידי פעילי חמאס ופעלו לפי הנחיות ממפקדות הארגון ברצועת עזה, בטורקיה ובמדינות נוספות. לפי ההערכה, מטרתן הייתה להתסיס את ערביי ישראל ואת הפלסטינים ביהודה ושומרון, ולעודד הפרות סדר ופעולות לאומניות סביב סוגיות רגישות שעל סדר היום.

פרסומים שהועלו בפלטפורמות השונות, צילום: ללא

במערכת הביטחון הדגישו כי פעילותם של גופים אלה, כמו גם של מי שפועל מטעמם או בשמם, היא בלתי חוקית. עוד נמסר כי גורמי הביטחון יפעלו בנחישות כדי לסכל את פעילותם ולהביא את המעורבים לדין.

פרסומים שהועלו בפלטפורמות השונות, צילום: ללא

בשב״כ הוסיפו כי השירות, יחד עם כלל גופי הביטחון, ימשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותו על פי חוק, במטרה לשמור על ביטחון אזרחי ישראל ולסכל פעילות טרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר