יו"ש: 4 פלסטינים נפצעו בתקיפה של מתיישבים
האלימות ביהודה ושומרון: ארבעה פלסטינים נפצעו לאחר שהותקפו על ידי מתיישבים באזור טובאס • ראש מועצת הכפר תיאסיר, האני אבו עלי, סיפר כי "מתנחלים תקפו תושבים באזור והציתו טרקטור, רכב פרטי ומספר אוהלים"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
סוכנות הידיעות הפלסטינית מען דיווחה היום כי ארבעה פלסטינים הותקפו על ידי מתיישבים באזור טובאס. לפי הסהר האדום בטובאס, צוותים העניקו טיפול לארבעה פצועים מתקיפה בסאפח תיאסיר, והם פונו להמשך טיפול רפואי בבית חולים.
ראש מועצת הכפר תיאסיר, האני אבו עלי, סיפר כי "מתנחלים תקפו תושבים באזור והציתו טרקטור, רכב פרטי ומספר אוהלים".
כזכור,בשבוע שעבר מזכיר המדינה מרקו רוביוגינה את האלימות ביהודה ושומרון כלפי פלסטינים. במהלך שיחה עם עיתונאים בטרם עלייתו לטיסה בחזרה מכנס ה-G7, אמר רוביו: "הבענו את דאגתנו לגבי האלימות של מתיישבים ביו"ש". לדבריו, "אנחנו מצפים מהממשלה בישראל לעשות משהו בנידון".
הביקורת של רוביו בנוגע לאלימות ביו"ש, מגיעהעל רקע התבטאויות קודמות בממשל האמריקני, שהביעו זעם עלההתפרעויות המתרחבותשל יהודים ביהודה ושומרון. במקביל למלחמה באיראן, המסרים הגיעו כמעט מכל בכיר אמריקני - לכל ישראלי שעמו היה בקשר. היו מי שאף קישרו בין הדברים ותהו כיצד בשעה ששתי המדינות נלחמות שכם אל שכם במערכה כה גורלית, ישראל מתנהלת כמו מדינה נחשלת ומאפשרת לכאוס ביהודה ושומרון להימשך.
אחת השיחות בנדון התנהלה באופן ישיר בין סגן הנשיא ג'יי.די ואנס לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו. השמועה אומרת שהטונים עלו. האמריקנים בעיקר מתפלצים מאוזלת היד. הם לא מאמינים להסברים הישראליים שלפיהם הצבא והמשטרה דווקא אוכפים את החוק.
ההסברים של חלק מנציגי ההתיישבות, כאילו כל התקריות נולדות בעקבות פרובוקציות של אנרכיסטים מהשמאל - לא נשמעים להם אמינים. ובכלל, אין להם סבלנות לתירוצים. בבית הלבן הכחישו את הדיווח על שיחה קולנית בין נתניהו לוואנס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
