יו"ש: 4 פלסטינים נפצעו בתקיפה של מתיישבים

האלימות ביהודה ושומרון: ארבעה פלסטינים נפצעו לאחר שהותקפו על ידי מתיישבים באזור טובאס • ראש מועצת הכפר תיאסיר, האני אבו עלי, סיפר כי "מתנחלים תקפו תושבים באזור והציתו טרקטור, רכב פרטי ומספר אוהלים"

סוכנות הידיעות הפלסטינית מען דיווחה היום כי ארבעה פלסטינים הותקפו על ידי מתיישבים באזור טובאס. לפי הסהר האדום בטובאס, צוותים העניקו טיפול לארבעה פצועים מתקיפה בסאפח תיאסיר, והם פונו להמשך טיפול רפואי בבית חולים.

ראש מועצת הכפר תיאסיר, האני אבו עלי, סיפר כי "מתנחלים תקפו תושבים באזור והציתו טרקטור, רכב פרטי ומספר אוהלים".

הצתת רכבים ומבנים בדיר אל חטאב במרחב שכם // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

כלי רכב של פלסטינים שהוצת על ידי מתיישבים, צילום: רשתות ערביות

כזכור, בשבוע שעבר מזכיר המדינה מרקו רוביו גינה את האלימות ביהודה ושומרון כלפי פלסטינים. במהלך שיחה עם עיתונאים בטרם עלייתו לטיסה בחזרה מכנס ה-G7, אמר רוביו: "הבענו את דאגתנו לגבי האלימות של מתיישבים ביו"ש". לדבריו, "אנחנו מצפים מהממשלה בישראל לעשות משהו בנידון". 

כלי רכב שהוצת על ידי מתיישבים, צילום: רשתות ערביות

הביקורת של רוביו בנוגע לאלימות ביו"ש, מגיעה על רקע התבטאויות קודמות בממשל האמריקני, שהביעו זעם על ההתפרעויות המתרחבות של יהודים ביהודה ושומרון. במקביל למלחמה באיראן, המסרים הגיעו כמעט מכל בכיר אמריקני - לכל ישראלי שעמו היה בקשר. היו מי שאף קישרו בין הדברים ותהו כיצד בשעה ששתי המדינות נלחמות שכם אל שכם במערכה כה גורלית, ישראל מתנהלת כמו מדינה נחשלת ומאפשרת לכאוס ביהודה ושומרון להימשך.

מרקו רוביו, מזכיר המדינה האמריקני, צילום: AP

אחת השיחות בנדון התנהלה באופן ישיר בין סגן הנשיא ג'יי.די ואנס לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו. השמועה אומרת שהטונים עלו. האמריקנים בעיקר מתפלצים מאוזלת היד. הם לא מאמינים להסברים הישראליים שלפיהם הצבא והמשטרה דווקא אוכפים את החוק.

ההסברים של חלק מנציגי ההתיישבות, כאילו כל התקריות נולדות בעקבות פרובוקציות של אנרכיסטים מהשמאל - לא נשמעים להם אמינים. ובכלל, אין להם סבלנות לתירוצים. בבית הלבן הכחישו את הדיווח על שיחה קולנית בין נתניהו לוואנס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר