צילם את איכילוב והקריה תמורת 1,170 דולר - קטין מת"א מואשם בריגול לאיראן

באפריל 2025 פנה הקטין לאיש קשר בקבוצת טלגרם במענה להודעה לגבי עבודה בה התעניין, והשניים סיכמו כי הקטין יבצע משימות בתמורה לתשלום • הקטין התבקש לרסס על ביתו של שר החוץ, גדעון סער, כתובת גרפיטי - אך טען שיבצע בחופש

בן 14 נאשם בריגול עבור איראן. צילום: GettyImages

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי לנוער בתל אביב כתב אישום נגד נער כבן 14 מאזור המרכז, בגין מגע עם סוכן חוץ, מסירת ידיעה לאויב, הדחה בחקירה ועוד, לאחר שביצע משימות בתשלום עבור גורמים עוינים, שעה שחשד שמדובר בגורמים איראניים.

בכתב האישום שהוגש ע"י עו"ד לבנת מלמד מפרקליטות מחוז ת"א, באפריל 2025 פנה הקטין לאיש קשר בקבוצת טלגרם במענה להודעה לגבי עבודה בה התעניין, והשניים סיכמו כי הקטין יבצע משימות בתמורה לתשלום במטבעות קריפטוגרפיים שיועברו לארנק דיגיטלי.

תיעוד: מעצרם של החשודים מטבריה שביצעו משימות ריגול עבור גורמים איראנים

בין יתר המשימות, ביצע הקטין, עבור איש הקשר והסוכנים האחרים: ריסוס כתובות גרפיטי "אנחנו מחויבים לברית" במספר אזורים ברחבי תל אביב ועל גבי רכבים; צילום סרטונים של מספר דקות ברחובות הסמוכים לבית החולים איכילוב ושכונות ברמת גן; צילום סרטון של קו הרקיע של ת"א, ובו תיאור מיקום בניין הקריה, וכן התבקש לשכור דירה בסמוך לקריה בתל אביב, בתגובה שלח הקטין תמונה של דירה להשכרה ושוחח עם מספר בעלי דירות באזור מגוריו שהתאימו לדרישה.

בנוסף, התבקש הקטין לרסס על ביתו של שר החוץ, גדעון סער, כתובת גרפיטי: "אנחנו נוקמים בתורו! ילדי רוחאללה", ולהכין סרטון המתעד התנהלותו של שר החוץ. הקטין מסר כי לא יכול לעשות זאת מכיוון שהוא בלימודים, ושיוכל לבצע את המשימה בחופש.

הריגול האיראני בישראל, צילום: GettyImages

במהלך התקופה, ולבקשת הגורמים העוינים, פתח הקטין ארבעה ארנקים דיגיטליים אליהם העבירו אנשי הקשר למעלה מ-1,170 דולר בסך הכל, כתמורה לביצוע המשימות.

לאחר שנחקר במסגרת תיק זה, ניסה הקטין לגרום לחברו לכיתה לשקר בחקירתו ולומר בכזב שהוא זה שהעביר לו את רוב סכומי הכסף שנתפסו בארנקים הדיגיטליים שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר