"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אלכסנדר עצר כדי לסייע לחיילות - ונהרג בדרכו למשימה בלבנון
איש הקבע בן 31 נפגע מרכב חולף בזמן שהגיש עזרה בצד הדרך • היה צפוי להשתחרר מהיחידה המסווגת לאחר 10 שנות שירות קבע • "הוא שילם בחייו כדי להציל אותן"
רס"ר אלכסנדר בונדריוב ז"ל. צילום: ללא

אלכסנדר עצר כדי לסייע לחיילות - ונהרג בדרכו למשימה בלבנון

איש הקבע בן 31 נפגע מרכב חולף בזמן שהגיש עזרה בצד הדרך • היה צפוי להשתחרר מהיחידה המסווגת לאחר 10 שנות שירות קבע • "הוא שילם בחייו כדי להציל אותן"

עידן אבני
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

רס"ר אלכסנדר בונדריוב ז"ל, תושב עפולה בן 31 ואיש קבע ביחידה מסווגת, היה בדרכו למשימה מבצעית בלבנון. בעודו נוסע צפונה בכביש 6, הוא הבחין בשתי חיילות שנתקעו עם פנצ'ר בשולי הדרך. למרות שמיהר למשימה, הלב של אלכסנדר לא אפשר לו להמשיך לנסוע; הוא עצר את הרכב הצבאי בצד הדרך והתעקש לעזור להן.

פעילות צה"ל בגבול לבנון, צילום: דובר צה"ל

בעודו מעניק סיוע, פגע רכב חולף ברכבו הצבאי אשר פגע בו פגיעה טרגית שהביאה למותו. אשתו אנג'ליקה משתפת: "הוא היה נהג מעולה, אחראי ומנוסה. אם הוא לא היה עוצר ומסייע להן, אז החיילות היו נפגעות. הוא שילם בחייו כדי להציל אותן - זה היה אלכסנדר".

היא משתפת בכאב שאלכסנדר היה אמור להשתחרר כעת לאחר 10 שנות קבע, כדי להיות קרוב אליה ואל שני ילדיהם: ליאם ואלין. "חיכינו כבר שיהיה יותר בבית", היא מוסיפה, ומציינת כמה היה לו חשוב להיות לצד בנו בעל הצרכים המיוחדים.

אוגדה 91 בגבול לבנון, צילום: דובר צה"ל

בבית הספר החקלאי כדורי, בו צמח אלכסנדר, המומים מהאובדן הכבד. אלכסנדר היה בוגר מצטיין של מגמת מכטרוניקה בכדורי והמשיך שם ללימודי הנדסאות במכללה הטכנולוגית. מוריו מספרים על נער עם "ידי זהב" שתמיד היה מושיט יד לעזרה לכל הסובבים אותו. הסיפור של אלכסנדר יישאר חקוק כדוגמה ומופת לשילוב בין מצוינות מקצועית לבין אנושיות וערבות הדדית שאין לה גבול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...