אל"מ מאיר בידרמן. צילום: דובר צה"ל

הקצין הבכיר חושף: התרגיל של צה"ל שנועד לבלבל את חיזבאללה

אל"ם מאיר בידרמן מתאר לחימה דינמית בגבול לבנון: פשיטות בכפרים, חיסול מחבלים והתמודדות עם חיזבאללה שלומד ומשתנה • ונערך במקביל להיערכות לכל הסלמה אפשרית

[object Object]

"המשימה שלנו בגבול הצפון היא הגנה, להגן על תושבי הצפון שלא ייפגעו. אם האויב רוצה לפעול, שיפעל מול כוחותינו ולא מול היישובים. אנחנו נהיה בחזית ונילחם באויב", כך אומר ל"היום" מפקד חטיבה 401 של השריון, אלוף משנה מאיר בידרמן, שנמצא עם חייליו בגבול הצפון.

פעילות כוחות צוות הקרב החטיבתי 401 במרחב דרום לבנון %2F%2F דובר צה"ל

"בימים האחרונים החטיבה חיסלה בוודאות שבעה מחבלים. כשהחיילים נמצאים בפשיטות במרחב האבטחה, מסתכלים לאחור ורואים את הישובים, הם מבינים היטב למה הם שם".
חטיבה 401 נמצאת בגבול הצפון כבר מחודש נובמבר האחרון, לאחר שנתיים של לחימה בעזה שהסתיימו עם השבת כל החטופים החיים לביתם. הלחימה הנוכחית תפסה אותם בהגנה לאורך הגבול. "כרגע, החטיבה בהגנה קדמית", מתאר מפקד החטיבה, אלוף משנה מאיר בידרמן. "עם פרוץ הלחימה, תפסנו שטחים שולטים כדי להרחיב את מרחב האבטחה על ההתיישבות ולמנוע פגיעה ישירה בתושבים".

ממרחב למרחב

לדבריו, תפיסת הפעולה כעת בגבול הצפון היא "השתנות". "הכוחות לא נמצאים באותו מרחב לאורך זמן כדי לא לאפשר לאויב להבין איפה אנחנו נמצאים. בכל רגע נתון, אנחנו במספר מרחבים מעבר לגבול, בשטחים שולטים, בנתיבי הברחה פוטנציאלים. ועוד".

חטיבה 401 בתרגיל חטיבתי בגבול הצפון, צילום: דובר צה"ל

במקביל, מספר מפקד החטיבה, מבצעים לוחמיו "פשיטות ממוקדות לעבר יעדים קונקרטיים בכפרים הלבנוניים בחזית". לדבריו, "היו היתקלויות באויב, בחוליות של חיזבאללה שניסו להיטמע בכפרים מפונים. הם מנסים לארוב לכוחותינו בכפרים המפונים, לירות לעברן מטווחים קרובים, מנשק קל ואר-פי-ג'י. חשפנו את המיקום שלהם, השמדנו להם תשתיות, מחסני אמל"ח, עמדות ירי, בחלק מהמקרים נתקלנו במחבלים בטוחים קרובים. והכוחות גברו עליהם".

אל"ם בידרמן מודה כי כוחותיו חווים לא מעט ירי תלול מסלול המכוון לעברם. לדבריו, "האויב מנסה לפגוע בכוחות, באמצעות ירי תלול מסלול, רחפנים מסוגים שונים, ועוד".

"האויב מנסה להיטמע"

"כל מרחב קו הכפרים הראשון הרוס. האויב מנסה להיטמע בשטח ולנצל את ההריסות לטובתו. יש לו נ"ט ארוך טווח, והוא למד לקח מהמלחמה איתנו וממה שראה בעזה. אנחנו בקרב למידה איתו, וגם אנחנו לומדים ומתאימים את דפוסי הפעולה. חיזבאללה של היום שונה מחיזבאללה של פעם, הוא נפגע קשה בשנתיים האחרונות, לפני ותוך כדי 'חיצי הצפון'. עם זאת, יש לו יכולות מסוימות. הוא מאמץ תפיסה של לחימת גרילה – כוחות קטנים שמנסים לעשות פעולה מוגבלת כזו שיכולה להביא לנפגעים אצלנו".

אל"מ בידרמן. מנקודה לנקודה, צילום: דובר צה"ל

עוד הוא מציין כי במסגרת הפשיטות בכפרים ובמרחב מצאו לוחמיו אמצעי לחימה בהיקפים מצומצמים יחסית, ובעיקר כלי נשק ורקטות. ב'חיצי הצפון' היו השמדות של תוואי תת קרקע.

גם אל"ם בידרמן מציין כי המאמץ העיקרי של צה"ל כרגע הוא איראן, ולכן המשימה שלו תמשיך להיות הגנתית בשלב זה. "פגיעה בראש הנחש, איראן, תשפיע על הגוף שלו, גם על חיזבאללה. יש לנו את כל האמצעים לעמוד בהגנה. בהגנה יש גם התקפה, בפשיטות. אנחנו מחזיקים בשטחי מפתח בתוך לבנון ומבצעים פשיטות לעבר קו כפרים ראשון ושני שבהם מזהים אויב".

על רוח הלחימה של המחבלים הוא מציין: "המחבלים מפגינים רצון לחתור למגע מול כוחותינו. זה נובע מההבנה שלהם שאולי זה קרב אחרון, כי החרב על הצוואר, ואין להם מה להפסיד. רואים אותם נלחמים, אנחנו פוגשים מחבלים נכונים להילחם".

על מזג האוויר הקשוח בימים האחרונים הוא מציין כי הוא אכן מורכב ו"לא פשוט לעבירות הכלים וללוחמים הרגליים. קר, יש רוחות וגשום. אבל רוח האנשים איתנה, החבר'ה עומדים במשימה. אנחנו עושים את ההתאמות המבצעיות הנדרשות למזג האוויר הזה".

באשר לאפשרות שיוחלט להרחיב את המערכה ולשנות את תצורת הקרב ממגננה התקפית להתקפה, הוא מציין: "אנחנו ערוכים לכל דבר, יש תכניות רבות להתפתחויות. נעמוד בכל מה שיטילו עלינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...