ניקוטין בערכות היגיינה: ישראל השעתה משלוחי סיוע לעזה

בקבוקי ניקוטין וטבק נמצאו בבידוק ביטחוני בקרטוני סיוע הומניטרי של UNICEF • מתאם פעולות הממשלה בשטחים הורה לראשונה להשעות את הכנסת משלוחי הסוכנות

משאיות סיוע הומניטרי נכנסות לעזה. צילום: אי.פי

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יורם הלוי, הודיע לראש סוכנות UNICEF לראשונה על השעיית הכנסת משלוחי סיוע לרצועת עזה מטעם הסוכנות שמקורם במצרים, בעקבות סיכול ניסיון הברחה של מוצרי טבק וניקוטין שאותרו היום (ג') במעבר כרם שלום, בתוך משלוחי סיוע הומניטרי שתואמו על ידי הסוכנות.

במסגרת הבידוק הביטחוני שבוצע על ידי אנשי רשות המעברים היבשתיים במשרד הביטחון ונציגי מנהלת התיאום והקישור לעזה, נמצאו בקבוקים המכילים חומרי ניקוטין שהוסתרו בתוך קרטונים של ערכות היגיינה.

משאיות סיוע הומניטרי בדרכן לרצועה (ארכיון)

במכתב רשמי שהעביר המתאם לראש הסוכנות הודגש כי מדובר בהפרה חמורה של מנגנוני הכנסת הסיוע ההומניטרי, וכי גורמים עוינים פועלים באופן מתמשך לנצל את מנגנון הסיוע לצרכים פסולים, לרבות שימוש בפעילות הסוכנות לצורך הברחת מוצרי טבק לרצועת עזה. עוד ציין המתאם כי ההשעיה תישאר בתוקף עד לקבלת ממצאי חקירה מלאה מצד הסוכנות, וכן עד להעברת מענה רשמי בנושא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר