"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חיסול לאריג'אני: בתמונה שנתניהו פרסם מסתתר מסר מובהק | צפו
בתמונה שפרסם רה"מ מרגע אישור המבצע נחשף הספר "אורחיו של האייתוללה" – המגולל את תחילת המהפכה האיראנית • בזמן ששר הביטחון כ"ץ מאשר את חיסולו של עלי לאריג'אני ובכירי הבסיג', המסר הוויזואלי של נתניהו מרמז על סופה של המהפכה שהחלה ב-1979
ראש הממשלה בנימין נתניהו מורה לחסל את בכירי המשטר האיראני. צילום: מעיין טואף/ לע״מ

חיסול לאריג'אני: בתמונה שנתניהו פרסם מסתתר מסר מובהק | צפו

בתמונה שפרסם רה"מ מרגע אישור המבצע נחשף הספר "אורחיו של האייתוללה" – המגולל את תחילת המהפכה האיראנית • בזמן ששר הביטחון כ"ץ מאשר את חיסולו של עלי לאריג'אני ובכירי הבסיג', המסר הוויזואלי של נתניהו מרמז על סופה של המהפכה שהחלה ב-1979

ביני אשכנזי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר הבוקר (שלישי) כי הבכיר האיראניעלי לאריג'אניחוסל הלילהבתקיפות ממוקדות בלב טהרן. לצדו, חוסלו בכירי משטר נוספים, בהם מפקד הבסיג' ע׳לאם רצ׳א סלימאני, סגנו סיד קאסם קריסי, ובכיר הג'יהאד האסלאמי אכרם אל-עג'ורי.

אולם, בתמונה הרשמית שפרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו. בצילום שבו הוא נראה מורה על אישור החיסולים, הוצב מאחוריו הספר"אורחיו של האייתוללה".

הספר שעל מדפו של נתניהו, צילום: מעיין טואף/ לע״מ.

מהמהפכה ועד החיסול: הרמז המתוכנן של רה"מ

הספר, הדורש הגדלה כדי להבחין בו, עוסק באחת מנקודות המפנה הגורליות בהיסטוריה המודרנית: השתלטות הסטודנטים האיראנים על שגרירות ארה"ב בטהרן ב-1979 ושביית הדיפלומטים האמריקנים. מדובר ברגע המכונן שבו הצהיר ח'ומייני כי הוא מעדיף שהמדינה "תחזור לתחבורה באמצעות חמורים" מאשר תיכנע למערב.

הצבת הספר מציגה היכרות נדירה עם אותה "מהפכת זוטא" ועם גורלם של אלו שהגו את רעיון ההשתלטות וחוו את תוצאותיה שנים מאוחר יותר. המסר המובהק העולה מהתמונה הוא הקישור הישיר בין המהפכה האיראנית של 79' לבין גורלו הנוכחי של המשטר ב-2026.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...