"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

לקנות זמן: השאיפה של ישראל במערכה האיראנית

שאגת הארי יצא לדרך שמונה חודשים בלבד לאחר המבצע הקודם • בתקופה זו הצליחו האיראנים לשקם את המערך הבליסטי שלהם ומערכת הנ"מ שוקמה חלקית • צה"ל באמצעות חיל האוויר שוב הוכיחו עליונות, הפעם אמריקנית ישראלית • בתחילת המלחמה הייתה תחושה כי מכה קשה על איראן יובילו ליציאת העם לרחובות • המלכתו של מוג'תבא חמינאי למנהיג העליון הבהירה כי איראן אינה עומדת להיכנע והלחימה תימשך ככל שיידרש

,עודכן
0השמעה
מחאה בטהרן נגד המשטר. צילום: אי.פי

מבצע שאגת הארי נכנס ליומו ה־12, היום שבו עצר טראמפ את מבצע עם כלביא ביוני. בשלב זה ממשיכים מטוסי ישראל וארה"ב לתקוף מטרות בשטח איראן, ובכך להעמיק את ההישג ולפגוע באופן משמעותי בתעשייה הביטחונית האיראנית. כל זאת במטרה להרחיק את העימות הבא, אם וכאשר.

״תשמרו על עצמכם, תתקפו בעוצמה״: השיחה בין טייסי צבא ארצות הברית וטייסי חיל האוויר הישראלי//דובר צה"ל

כדי להבין את המתרחש בין ישראל לאיראן ראוי לחזור ללילה שבין 13 ל־14 באפריל 2024. איראן בנתה לאורך שנים סביב ישראל רשת של שלוחות דוגמת חיזבאללה כדי להרתיע את ישראל מלתקוף את איראן ולהפעיל טרור מתחת לסף הרעש כדי להתיש את ישראל. איראן הייתה מחוץ למעגל האש והרגישה בטוחה להמשיך בתוכנית הגרעין. באותו לילה באפריל 24' החליטה איראן לשנות מדיניות ותקפה את ישראל משטחה כדי לנקום את חיסולו של מפקד גיס לבנון בבניין הקונסוליה האיראנית בדמשק. תקיפת ישראל משטח איראן הייתה בעצם הכרזת מלחמה, וזהו המצב גם היום.

חילופי המהלומות בין ישראל לאיראן הובילו לעם כלביא, אז הוכיח חיל האוויר הישראלי עליונות מוחלטת על מערכות הנ"מ האיראניות. ישראל הוכיחה גם עליונות מודיעינית מרשימה, ובסופו של דבר איראן התגלתה כמדינה חלשה שיכולותיה מסתכמים בעיקר בירי טילים בליסטיים על ריכוזי אוכלוסייה.

שאגת הארי יצא לדרך שמונה חודשים בלבד לאחר המבצע ביוני. בתקופה זו הצליחו האיראנים לשקם את המערך הבליסטי שלהם ומערכת הנ"מ שוקמה חלקית. צה"ל באמצעות חיל האוויר יחד עם פיקוד המרכז האמריקני פועלים באיראן בתיאום היסטורי. שוב הוכחה עליונות, הפעם אמריקנית ישראלית, ומטוסי שני הצבאות טסים בשמי איראן.

בתחילת המלחמה הייתה תחושה כי מכה קשה על איראן - כולל חיסול חמינאי וצמרת שלטונו - יובילו ליציאת העם לרחובות, ואלה יפילו את המשטר הרצחני ששולט באיראן 47 שנים. המלכתו של מוג'תבא חמינאי למנהיג העליון הבהירה כי איראן אינה עומדת להיכנע והלחימה תימשך ככל שיידרש.

המלכתו של מוג'תבא חמינאי למנהיג העליון הבהירה כי איראן אינה עומדת להיכנע והלחימה תימשך ככל שיידרש,צילום: רשתות ערביות

ההישגים של ארה"ב וישראל באיראן עצומים. הפעם, כך מקווים, המאמץ האיראני להשתקם יהיה ארוך מאוד. האיראנים עד עתה מסרבים להיכנע ואף אינם מעוניינים לחדש את המו"מ ולתת לטראמפ תמונת ניצחון. במצב דברים זה, נראה כי טראמפ בדרכו יכריז על ניצחון בקרוב ויסיים את המלחמה. ישראל ואיראן ימשיכו להימצא במצב מלחמה. ההרס הרב שנגרם לתעשייה הצבאית האיראנית יגביל מאוד את יכולתה של איראן להשתקם בטווח של כמה חודשים ולנסות לפגוע בישראל.

בעיותיה של איראן לא נפתרו. הכלכלה המתרסקת, יוקר המחיה והרס התשתיות יביאו כך או כך לחידוש המחאה עד כדי החלפת השלטון. התהליך הזה יארך זמן לא ידוע. הרעיון הישראלי אמריקני בהרס התעשייה הצבאית האיראנית הוא להאריך את זמן השיקום ולקוות שבזמן הזה השלטון הרצחני יקרוס פנימה בלחץ המחאות ובכך יבוא לקיצו משטר האייתוללות, אירוע שישנה את פני המזרח התיכון.

אלוף במיל' אליעזר (צ'ייני) מרום הוא מפקד חיל הים לשעבר וחוקר בכיר במרכז בגין סאדאת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר