מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", לפני שבוע ויום בלבד, זוהו מאות רבות של ניסיונות תקיפה בסייבר נגד ישראל, כך נודע ל"היום". בצה"ל מציינים כי האיראנים מנסים להשתמש בזירת הסייבר כזירת לחימה נוספת מול ישראל, והלחימה במרחב מתבצעת בכל רגע נתון. נכון לרגע זה, ככל הידוע, לא נרשם נזק במערכות הצה"ליות, המוגנות בכמה שכבות הגנה וגדרות, הודות לעבודה מאומצת של אנשי חטיבת ההגנה בסייבר באגף התקשוב. עם זאת, בצה"ל מדגישים כי לא לעולם חוסן וכי מדובר במאבק יומיומי.
חידוש התקיפות האוויריות הישראליות-אמריקניות על איראן // רשתות ערביות
כבר מספר שנים שעולם ההגנה בסייבר הוא ממד לחימה לכל דבר ועניין, המשתנה בקצב מהיר. אין זה סוד כי האתגרים מולם ניצבת ישראל אינם דומים לאלה שהכרנו לפני מספר שנים, והם צפויים להמשיך ולהשתנות גם בשנים הקרובות. כבר החל מ-7 באוקטובר נרשמה עלייה של פי שבעה בניסיונות תקיפת הסייבר במרחב הלאומי לעומת התקופה שקדמה לכך. רק במבצע "עם כלביא" נרשמו אלפי ניסיונות תקיפה בפרק זמן קצר.
למעשה, ישראל מתמודדת כיום עם היקף תקיפות חסר תקדים. בדו"ח רשמי של מיקרוסופט אף צוין כי ישראל היא המדינה השלישית המותקפת בעולם, והמגמה אינה צפויה להשתפר אלא להיפך: ניסיון השנים והחודשים האחרונים מוכיח כי מספר התקיפות ואיכותן הולכים ועולים. בצה"ל אומרים כי במלחמת הסייבר האויב כבר חצה את הקו האדום ומשתמש בסייבר לפעולות שונות - החל ממעקב ועד פעולות אופרטיביות.
בניגוד לישראל, איראן עדיין מוגדרת תת־מעצמה בתחום הסייבר. עיקר פעילותה במרחב מתבססת על ניצול חולשות שמתפרסמות על ידי חברות טכנולוגיה גדולות וניסיון לחדור דרכן למערכות לפני שהן נסגרות. עד כה, כאמור, נרשמו אלפי ניסיונות לתקוף את ישראל מאז תחילת המלחמה. בצה"ל עצמו לא נרשמו אירועים חריגים, אך היו ניסיונות שכמעט הצליחו ופורסמו, כמו הניסיונות לפגוע בבתי החולים זיו ואסף הרופא.
באגף התקשוב של צה"ל, האחראי על ההגנה בסייבר, נדרשו לבנות מעטפת הגנה לאומית מדויקת ומהירה, המסוגלת להתמודד בזמן אמת עם איום דינמי, מתוחכם ומתעצם. חטיבת ההגנה בסייבר נערכת ביום-יום בדיוק לתרחישים כאלה – ניסיונות תקיפה מתוחכמים ונרחבים למערכות הצה"ליות. העבודה מתבצעת בשיתוף גופים נוספים, בהם המטה הסייבר הלאומי, המוסד וגופים נוספים.
גורם בכיר אמר ל"היום": "גם במבצע 'שאגת הארי' בצה"ל מזהים ניסיונות איראניים רבים לשימוש במרחב הסייבר כזירת לחימה נוספת. בצה"ל פועלים מדי יום לסיכול ניסיונות אלו, זאת כאשר לישראל שכבות הגנה משמעותיות, המאפשרות חופש פעולה מבצעי והגנה חזקה ואפקטיבית מפני איומים במרחב זה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו