השיגורים של חיזבאללה לצפון: נשיא לבנון ג'וזף עאון יצא לפנות בוקר (שני) נגד ארגון הטרור והצהיר כי "שיגור הטילים משטח לבנון פוגע בכל המאמצים שעשתה המדינה הלבנונית (להישאר ניטרלית)".
הנשיא הלבנוני הוסיף: "אנחנו מזהירים מפני המשך השימוש בלבנון כפלטפורמה למלחמות תמיכה, שאין להן קשר אלינו".
תיעוד מזירת התקיפות הלילה בדאחייה בביירות
בתוך כך, מקור מקורב לממשל האמריקני אמר לעיתון הלבנוני א-דיאר כי קיים שכנוע בקהילה הבינלאומית שאין להנהגה הלבנונית יכולת לאכוף את השרט בגזרה. לדברי המקור, ארה"ב דורשת הצהרה של חיזבאללה על ניטרליות כי ערובות רשמיות של מדינת לבנון כבר אינן מספיקות.
ראש ממשלת לבנון נוואף סלאם אמר כי "בלי קשר למי שעומד מאחורי הירי, ירי הרקטות מדרום לבנון הוא מעשה חסר אחריות המסכן את ביטחונה של לבנון ומספק לישראל תירוצים להמשך תוקפנותה. לא נאפשר למדינה להיגרר להרפתקאות חדשות, וננקוט בכל האמצעים הדרושים כדי לתפוס את העבריינים ולהגן על העם הלבנוני".
נוסף על כך, מקורות מסרו לפנות בוקר לערוץ אל-חדת' כי התקיימו ישיבות של גורמים רשמיים בלבנון לקראת נקיטת צעדים נגד חיזבאללה. לדברי המקורות, לבנון הרשמית רואה בצעדי ארגון הטרור בשיגורים לעבר ישראל "טעות ענקית".
המקורות ציינו כי קבלת האחריות של חיזבאללה לשיגורים מציבה אתגר למדינה הלבנונית. עוד נטען כי השיגור של הטילים לעבר ישראל בוצע מצפון לנהר הליטאני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו