במהלומת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי", בשעה 08:10 הבוקר (שבת) תקף צה"ל במקביל כמה מוקדים בטהרן - שבהם התכנסו בכירים בצמרת המדינית-ביטחונית במדינה. על פי צה"ל, תקיפת הפתע בוצעה באופן סימולטני במספר מוקדים בטהרן, בהם התכנסו בכירים בצמרת המדינית-ביטחונית באיראן.
צה"ל משחרר תיעוד ראשון מתקיפת משגרי הטילים באיראן | צפו
צה״ל נערך למבצע "שאגת הארי" בתכנית מבצעית שפותחה במשך חודשים, ובמרכזה - מאמץ מודיעיני של אמ״ן לזהות הזדמנות מבצעית ברגע שבכירי המשטר יתכנסו. יחד עם זאת ההחלטה לתקוף בהפתעה בשעת בוקר ולא במהלך הלילה, תוך שישראל מצליחה להשיג הפתעה טקטית בפעם השניה - ולמרות היערכות כבדה של האיראנים.
על פי דיווחים בארה"ב, מי שעומד מאחורי תקיפת ההנהגה האיראנית היא ישראל - ולא ארה"ב, כחלק מחלוקת העבודה בין הצדדים.
ערוכה לתקיפה - ככל שיידרש
אלפי שעות של עבודה מודיענית מאומצת במפעל המטרות של אמ״ן שהצליחה להכפיל במאות אחוזים את כמות המטרות, כך שישראל ערוכה לתקוף באיראן ככל שידרש. זאת במקביל לדיוק מיקומי המפקדים וההנהגה הבכירה האיראנית.
הביטחון ביכולות המודיענית והמבצעיות של ישראל הוא גורם משמעותי בהחלטה של ארה״ב להצטרף למערכה, כמו גם ההישגים הרבים בעם כלביא. מדובר צה״ל נמסר כי המערכת נמצאת בהיערכות רב זירתית לכך שהמערכה תתפתח בזירות נוספות.
לצד הודעת צה"ל כי כעת אומדים במערכת את תוצאות התקיפה, בישראל מעריכים כי יש הצלחה לא מעטה במתקפה הראשונה נגד בכירי משטר באיראן, חיסול של כמה אישים, חלקם מעורבים בין השאר בדיכוי המחאה, האחרים ממשמרות המהפכה וכן שרים בממשלה.
יש לומר כי ככל הנראה פזכשיאן לא ברשימה. מקור איראני המקורב לממסד: מספר מפקדים בכירים במשמרות המהפכה ובעלי תפקידים פוליטיים נהרגו בתקיפות ארה"ב-ישראל.
הערכה: הבכירים שחוסלו
הערכות ראשוניות מצביעות על כך שלפחות שלושה בכירים איראנים חוסלו בתקיפות, ובהם מפקד משמרות המהפכה מוחמד פאקפור, שר ההגנה עזיז נאסירזאדה, וראש המודיעין הצבאי סאלח אסאדי.
בכיר ישראלי מאשר לפוקס ניוז כי פזשכיאן וח'מינאי היו יעדים לתקיפה: "כוחות צבאיים התמקדו בחיסול האחראים לרצח ההמוני של המפגינים האיראנים". עוד הוסיף הבכיר כי אומדן הנזק יפורסמו "מאוחר יותר". הניו יורק טיימס מדווחים על בסיס תמונות לוויין: מתחם המנהיג העליון הושמד, גורלו של ח'מינאי לא ידוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)