"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי 20 שנה: דובר צה"ל בערבית יסיים את תפקידו

אל"מ אביחי אדרעי שמשמש כדובר צה"ל בשפה הערבית מאז 2005 צפוי לפרוש בחודשים הקרובים • נחשב לפנים המזוהות ביותר של ההסברה הצבאית לעולם הערבי • לפני כשנה וחצי מחבל ניסה להתנקש בו במסעדה ברעננה • עדיין לא סוכם על מי יחליפו בתפקיד

,עודכן
0השמעה
אל"מ אביחי אדרעי. צילום: אריק סולטן

אחרי 20 שנה: דובר צה"ל בערבית יסיים את תפקידו. אל"מ אביחי אדרעי, דובר צה"ל בערבית זה שני עשורים, יסיים את תפקידו בחודשים הקרובים.

דובר צה"ל בערבית, אל"ם אביחי אדרעי: "חמאס לא תהיה שותפה בחלוקת הסיוע." // דובר צה"ל

אדרעי נחשב לפנים המזוהות ביותר של ההסברה הצבאית לעולם הערבי, ובמהלך שנותיו בתפקיד הפך לדמות בולטת ברשתות החברתיות ובתקשורת הערבית. עדיין לא סוכם על מי יחליפו בתפקיד.

אביחי אדרעי עם הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל הרצי הלוי,צילום: דובר צה"ל

אביחי אדרעי, בן 43, נולד בחיפה וגדל בשכונת נווה יוסף ובהדר עליון. הוא למד בבית הספר הריאלי והתגייס לשירות צבאי ביחידה 8200. בגיל 22 הוצע לו לשמש כראש מדור תקשורת ערבית בדובר צה"ל. אדרעי קיבל דרגת ייצוג של סרן ובהמשך עבר קורס קצינים. תחת אדרעי הפך מדור ערבית בדובר צה״ל לתחום.

בתפקידו הנוכחי מכהן אדרעי משנת 2005, ובמעלה הדרך העניק אלפי ראיונות לערוצי הטלוויזיה הערביים והפך לדמות מוכרת בעולם הערבי, בין היתר בזכות פעילותו בחשבונות פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, טלגרם וטיקטוק של דובר צה"ל בשפה הערבית. בפברואר 2024 נחשף כי מחבל פלשתיני שביצע פיגוע ברעננהתכנן להתנקש בחייו של אדרעיכאשר ישב במסעדה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר