המתיחות מול איראן בצל התרחיש שארה"ב תתקוף: בישיבת הקבינט שנערכה אמש (ראשון), קיבלו השרים בין השאר עדכונים וסקירה על המוכנות הצבאית והאזרחית של מדינת ישראל למקרה שאיראן תחליט לתקוף. כמו כן דווח לשרים על התיאום עם ארה"ב במישור הצבאי והמדיני.
תיעוד חריג מתוך הקבינט המדיני-ביטחוני// איתי בית-און, לעמ
בתוך כך, דוח חדש של המכון לחקר המלחמה (ISW), גוף אמריקני המורכב מגורמי ביטחון לשעבר, אשר פורסם אתמול בלילה (בין שבת לראשון), מצביע על סימנים גוברים לבקעים פנימיים בתוך המשטר האיראני, בעקבות הדלפות מתמשכות של מידע מגורמים בתוך מנגנוני השלטון עצמם על אופן דיכוי המחאות האחרונות, שלפי הערכות שונות כבר גבה את חייהם של עשרות אלפי בני אדם.
על פי הדוח, עצם זרימת המידע מתוך המערכת מעידה כי חלק מאנשי המשטר מתנגדים לשימוש הנרחב בכוח קטלני נגד אזרחים, ופוגעת במאמץ התודעתי של טהרן להציג את כוחות הביטחון כקורבנות של “טרור” ולהסתיר את היקף האלימות שהופעלה בשטח.
במקביל, הדוח מצביע על מחלוקת חריפה בתוך מוקדי קבלת ההחלטות באיראן סביב שאלת המשך ניתוק האינטרנט הבינלאומי. לפי הערכות, פלגים במשטר חוששים שחידוש הגישה יוביל להתפרצות מחודשת של מחאות, בעוד גורמים אחרים מזהירים כי הפגיעה הכלכלית המצטברת מהניתוק עלולה בעצמה להצית אי-שקט פנימי.
במכון לחקר המלחמה מעריכים כי המשטר האיראני לא טיפל בבעיות השורש של גל המחאות הנוכחי ושל גלי המחאה הקודמים, וכי חוסר המענה לדרישות הציבור מוביל להצטברות כעסים ולשחיקה מתמשכת באמון הציבור בשלטון. דפוס זה מגדיל משמעותית את הסבירות להתחדשות המחאה בעתיד הקרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו