אלוף רומן גופמן, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה וראש המוסד מהיועד, היה הקצין הבכיר ביותר בצה"ל שנפצע ב-7 באוקטובר. כעת, תיעוד שמפורסם, חושף אור על הגבורה של גופמן בקרב ב-7 באוקטובר בשער הנגב.
בתיעוד גופמן, אז תא"ל בתפקיד מפקד המרכז הלאומי לאימונים ביבשה, נראה גופמן כשהוא נלחם עם המחבלים ואז נפצע ברגלו.
הוא מפנה את עצמו לכוח שנמצא בסמוך, ואז מטופל. לזירה הגיע גופמן מביתו באשדוד לאחר שהחליט לנסוע לשדרות, זאת בעקבות התיעוד המפורסם של הטנדר בכיכר יצחק שמיר בעיר.
משה ויצמן, חובש איחוד הצלה ונהג אמבולנס, סיפר ל"ישראל היום" כי באותו בוקר בשעה 8:30 הגיע לאזור בארי חיל, שם סימן לו נהג רכב אזרחי שיש לו פצוע. אותו פצוע לא היה אחר מאשר רומן גופמן, מי שעל פי הפרסומים ימונה לראש המוסד.
"הוא היה עם פציעת ירי וסיפר לי ששמו רומן והוא מפקד בסיס צאלים. הוא תקשר איתי כל הדרך, ודאגתי שישאר בהכרה במהלך הפינוי", מספר משה. "מאחר ונהגתי באמבולנס, ניסיתי ליצור קשר דרך איחוד הצלה עם חובש שיוכל ללוות את הפינוי. אלי הצטרף החובש אלישיב מזרחי, שפגש אותי בדרך חזרה מבית החולים ברזילי לאחר שפינה לשם פצועים ברכבו הפרטי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
