צה"ל ושב"כ הודיעו הבוקר (רביעי) כי כוחותיהם החלו במהלך הלילה "במבצע רחב היקף" לסיכול טרור במרחב צפון השומרון. בהודעתם מסרו כי "צה"ל ושב"כ לא יאפשרו התבססות טרור במרחב, ופועלים באופן יזום לסיכולו".
מצה"ל נמסר כי מדובר במבצע שיימשך מספר ימים והוא מתמקד במחומש הכפרים - טובאס, טמון, פארעה, תיאסיר ועקאבה, במהלכו ינקטו במעצרים מבוקשים על בסיס מודיעיני מדויק בשל זיהוי התארגנויות טרור מחדש.
أثار التخـ.ـريب والدمـ.ـار الذي أحدثته قـ.ـوات الاحتـ.ـلال بعد مداهـ.ـمة منزلاً في حي المسالمة خلال اقتحـ.ـامها المستمر لمدينة طوباس شمال الضفة الغربيةhttps://t.co/npZgVjcriR pic.twitter.com/cj8ZBIIF6a
— قناة القدس (@livequds) November 26, 2025
תיעוד פעילות צה״ל הלילה בטובאס
בטובאס שבשומרון, מדווחים על עוצר, חסימות כבישים והעמדת מחסומים של הצבא. מוסדות ממשלתיים, בתי הספר וגני הילדים לא יפעלו בימים הקרובים.
בתקשורת הערבית, בה דווח כי הצבא מבצע החל מהלילה פשיטות על בתים באזור מחומש הכפרים בליווי מסוקי קרב, התראיין מושל טובאס: ״קיבלנו הודעה על תחילתו של מבצע צבאי במחוז שיימשך מספר ימים. כוחות צה״ל הקימו מחסומי עפר. המטרה של המבצע של הצבא הישראלי - לרדוף אחר אזרחים פלשתינים. התנועה במחוז משותקת וקיימת סכנה לחייהם של אזרחים, בפרט קשישים, חולים וילדים״.
בהמשך, הוסיף כי "הכיבוש הישראלי מנסה לכפות עובדות בשטח, ואין אמת בטענה שיש מבוקשים במחוז. כוחות צה״ל תקפו את המחוז בשל מיקומו הגאוגרפי וקרבתו לאזור הבקעה״.
בין היתר, מדובר באיתור והגעה אל בתי פעילים, ביצוע מעצרים על ידי הכוחות והסגרת אמל״ח.
לאורך השנה צה״ל, שב״כ ומג״ב פועלים בשטח באופן יום-יומי. למעשה, מתחילת השנה סוכלו למעלה מ-1,200 פיגועים משמעותיים (ירי, דקירה, דריסה, מטען) בשטחי איו״ש וירושלים והמטרה כעת - לא לתת לטרור שמתחיל להרים ראש שוב להתעצם - אלא לנסות לגדוע מהשורש.
ביום שני האחרון, כוח של הימ"מ חיסל בפעילות בעיר שכם את המחבל עבד אל-ראוף אשתייה, שדרס למוות במאי בשנה שעברה את לוחמי חטיבת כפיר סמל-ראשון אליה הלל (20) מתל ציון וסמל-ראשון דייגו גבריאל הרסאג' (20) מתל אביב סמוך ליישוב איתמר שבשומרון.
במהלך הפעילות הפעילו הלוחמים אש כבדה לעבר המבנה בו התבצר המחבל החמוש, לרבות ירי מדויק, טילי מטאדור, רחפן נפץ ואמצעים נוספים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו