"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חמאס מנצל את השיטפונות בעזה לסחיטת הישגים: "המצב קטסטרופלי"
הגשם הכבד והתשתיות ההרוסות בעזה הובילו להצפות שמאיימת על ערי האוהלים • ארגון הטרור ממשיך לחזק את שליטתו בעזה ומעביר הנחיות לפעיליו • במקביל, המצב ההומניטארי מנוצל לבקשת הטבות מהקהילה הבינלאומית

Loading...

חמאס מנצל את השיטפונות בעזה לסחיטת הישגים: "המצב קטסטרופלי"

הגשם הכבד והתשתיות ההרוסות בעזה הובילו להצפות שמאיימת על ערי האוהלים • ארגון הטרור ממשיך לחזק את שליטתו בעזה ומעביר הנחיות לפעיליו • במקביל, המצב ההומניטארי מנוצל לבקשת הטבות מהקהילה הבינלאומית

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חמאס מזהיר היום (שבת) את מחבליו משאננות על רקע הפסקת האש הזמנית ("הודנה") עם ישראל, ומתריע מפני האפשרות של חיסולים ואיסוף מידע מודיעיני. "אל תיפלו בהונאה של ההודנה... שכן האויב לא הפסיק את מאמציו המודיעיניים, אלא מנצל את ההודנה לשיקום, לפריסה (של כוחות), לניטור ולציד", הודגש במסר של מנגנון ביטחון הפנים בארגון הטרור.

במקביל, הארגון מהדק את אחיזתו השלטונית באזוריו. מנגנון המשטרה של חמאס באזור בית להיא הודיע היום כי "פתר מספר תיקים של מעשי שוד בבתים וברכוש בשבועות האחרונים, כאשר השווי הכולל של הסחורה הגנובה מוערך בכ-100 אלף דולר". עוד נמסר כי במסגרת החקירה נעצר חשוד לאחר שנמלט למרכז הרצועה. הפרטים הגנובים, כולל ריהוט וחפצים אישיים, נמצאו ברשותו. בהודעה לא צוין אם הרכוש הושב לתושבים.

באירוע אחר השבוע, משטרת חמאס הודיעה כי החרימה ממשאית סיוע במרכז הרצועה 225 "אצבעות" חשיש שהוברחו בסחורה. בימים האחרונים משטרת חמאס החלה לפעול גם כדי להכווין את התנועה בצמתים מרכזיים. באמצעות פעולות השיטור, ארגון הטרור מציג את עצמו כמי ש"משיב את החוק והסדר ברצועה". זאת, למרות החורבן שהביא על רצועת עזה במלחמה עם ישראל בעקבות טבח 7 באוקטובר.

קוראים לסיוע מיידי ולהעברת קרוואנים. מחנה אוהלים על החוף בדיר אל-בלח, צילום: AP

לקראת החורף בעזה: הצפות ותשתיות הרוסות

ברצועת עזה מתמודדים בימים אלה עם השלכות הגשמים העזים. המוני תושבים חיים באוהלים, ובמהלך סוף השבוע דווח על מאות הצפות ברחבי הרצועה. על רקע זה, פלשתינים קוראים לסיוע מיידי ולהעברת קראוונים, ומטילים את האחריות על ארה"ב, ישראל, המדינות המתווכות ומהקהילה הבינלאומית.

"החורף הגיע והגשם יורד בעוצמה", סיפרה על כך תושבת עזה, "הקור כבר החל לשטוף את עזה. יש ילדים, נשים ומבוגרים בחוץ, או כאלה שחיים באוהלים קרועים או בתים רעועים על סף קריסה. רחובות עזה מלאים בהריסות ובחול, עם תשתית שניזוקה קשות ומערכת ביוב הרוסה, שיוצרת שיטפונות מסוכנים באזור מסביב לאוהלים".

לדבריה, "יש להציב תוכנית חירום דחופה להכנסת קרוואנים ולהצבתם באזורים שמאחורי הקו הצהוב, ולהעניק למשפחות רשות להיכנס לאחר בידוק ביטחוני. יש לספק אוהלים גם לשאר האנשים. הסיוע הזה צריך להיות מיידי וללא קשר לתוכנית טראמפ. המצב כאן באמת קטסטרופלי".

בחמאס, מצידם, מעוניינים לנצל את המצב ההומניטארי של האוכלוסייה כדי לקבל עוד הטבות ממדינות ערב ומהקהילה הבינלאומית, שיעברו לאזור שבשליטתם, ללא תמורה ומבלי שיתפרקו מנשקם. על רקע זה, דובר חמאס חאזם קאסם הצהיר כי "האסון שאנחנו חווים ברצועת עזה, שהחמיר מאז כניסת עונת החורף, דורש עמדה ברורה של הליגה הערבית ושל הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי".

בהמשך לכך, עיריית עזה דיווחה כי רשתות הניקוז של הגשמים ניזוקו, מה שהוביל להצפה של ביוב ברחובות ובבתים. יתרה מזאת, מים מזוהמים ופסולת מציפים בתים ומקלטים, מה שמעלה חשש ממחלות. בעירייה מתלוננים על מחסור בציוד ובמשאבים הדרושים, וקוראים להתערבות בינלאומית דחופה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...