"ההיסטוריה חוזרת": ביישובי קו התפר מביעים דאגה אחרי איתור הרקטה בטול כרם

החשש הגדול הוא שהיישובים יספגו ירי רקטי כפי שקרה ליישובים בעוטף עזה • ראש עיריית כפר יונה: "מה שהיה לנו לפני כמה שנים בעוטף הולך להיות כאן"

חיילי גדוד שמשון בטולכרם. צילום: משה שי

ביישובי קו התפר מודאגים מאוד מאיתור הרקטה בטול כרם, המצויה מספר קילומטרים בודדים מהישובים. החשש הגדול הוא שהיישובים יספגו ירי רקטי כפי שקרה ליישובים בעוטף עזה.

אלברט טייב ראש עיריית כפר יונה, מסר לאור האירוע: "זה חמור מאוד. זה בדיוק מה שאנחנו אומרים. ההיסטוריה חוזרת. ככה זה התחיל ב-2001, ברצועת עזה. אמרו אז אנחנו נגיב על כל רקטה, ואנחנו נעשה ונעשה, אבל תראה לאן הגענו היום. זה בדיוק אותו דבר. אסור בשום פנים ואופן להכיל את זה. צריך להפוך שם כל אבן על אבן, בכל יהודה ושומרון,
בצורה משמעותית".

טייב הוסיף: "היישוב שלנו, כפר יונה, נמצא קילומטרים ספורים מקו התפר, ואין שום כוונה שנהפוך להיות לא אשקלון ולא עוטף השומרון. בשום פנים ואופן לא. אני דורש מהצבא לא להכיל את זה ולא לעבור לסדר. וההיסטוריה חוזרת על עצמה. מה שהיה לנו לפני כמה שנים בעוטף עזה הולך להיות כאן. אני מצפה מהצבא שיתייחס לכך במלוא הרצינות. צריך להפוך את יהודה ושומרון. אסור לנו בשום פנים ואופן לחזור על מה שקרה לנו ברצועת עזה".

הרקטה שאותרה בטול כרם, צילום: דובר צה"ל

אושרת גני גונן, ראשת מועצת דרום השרון, הוסיפה: ״שוב אנחנו רואים שאזור קו התפר מהווה פתח למימוש כוונות עוינות, כלפי יישובי התפר ודרכם למרכז הארץ".

"לפני שנה בדיוק הגשנו בג״צ נגד מוסדות המדינה המעכבים את תקציבי החירום שהובטחו לרשויות קו התפר במטרה לשדרג ולהעצים את מרכיבי הביטחון ביישובנו, ומאז אנחנו נאבקים לקבל את התקציב החיוני ובמקביל מפנים את המשאבים שלנו להגברת הביטחון. גם היום אנחנו שבים ומתריעים- נוכחות צה״ל קריטית על קו התפר. תקציבים למרכיבי ביטחון קריטיים ליישובי קו התפר. עכשיו- לפני שיהיה מאוחר מדי״.

גלית שאול ראשת המועצה האזורית עמק חפר: "איתור הרקטה בטול כרם, בהמשך לרקטות שאותרו בסמוך לרמאללה, מהווה עליית מדרגה חמורה. הסכנה ליישובינו, כמו לכל מרכז הארץ, ברורה ומיידית. אנו דורשים תגבור משמעותי של הכוחות בשטחי יהודה ושומרון, איסוף מודיעין יזום, ביצוע פעולות מונעות ופריסת אמצעי הגנה. אסור לחכות - יש לגדוע את האיום הזה במהירות ובנחישות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר