"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מחבלי חמאס ירו לעבר אנשי האו"ם ומנעו פתיחת ציר הומניטרי בעזה
מחבלים חמושים שדדו משאיות של האו"ם וירו לעבר צוותי עבודה שלהם • צוותי האו"ם ניסו לבנות ציר הומניטרי חדש לתנועת משאיות • מחבלי חמאס סילקו אותם מהשטח • מוקדם יותר השבוע, חמושים שדדו ארבע משאיות שהובילו מזון לתינוקות
משאית של האו"ם נכנסת לדרום עזה (ארכיון). צילום: AFP

מחבלי חמאס ירו לעבר אנשי האו"ם ומנעו פתיחת ציר הומניטרי בעזה

מחבלים חמושים שדדו משאיות של האו"ם וירו לעבר צוותי עבודה שלהם • צוותי האו"ם ניסו לבנות ציר הומניטרי חדש לתנועת משאיות • מחבלי חמאס סילקו אותם מהשטח • מוקדם יותר השבוע, חמושים שדדו ארבע משאיות שהובילו מזון לתינוקות

לילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בצה"ל מפרסמים כי במהלך סוף השבוע, במהלך עבודות האו״ם לפתיחת ציר חדש לתנועת משאיות מכרם שלום למרחב ההומניטרי בדרום רצועת עזה, מחבלי חמאס חמושים איימו וביצעו ירי לעבר צוות של האו״ם שפעל במקום וסילקו אותם משטח העבודות.

עבודות לפתיחת ציר להעברת סיוע למרחב ההומניטרי על ידי צוות האו״ם%2F%2Fדובר צה"ל

עוד נמסר כי המחבלים השתלטו על כלי הרכב של האו״ם והציבו באמצעותם מחסום חול על הציר על מנת למנוע תנועה עתידית של משאיות סיוע למרחב ההומניטרי.

חמושי חמאס על משאית סיוע (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

הציר ההומניטרי החדש היה עתיד להיפתח בימים הקרובים על מנת להרחיב את היקף משאיות הסיוע למרחב ההומניטרי, לרבות מזון, ציוד רפואי, אוהלים וציוד למחסות, בהתאם לכמות האוכלוסייה שנעה מהעיר עזה דרומה.

הירי על רכבי האו"ם,
הירי על רכבי האו"ם, צילום: דובר צה"ל

מוקדם יותר השבוע, סוכנות UNICEF של האו״ם פרסמה מקרה נוסף בו חמושים שדדו ארבע משאיות שהובילו מזון לתינוקות באיומי נשקים. על פי סוכנות UNICEF, גניבה אלימה זו מנעה מ-2,700 תינוקות מזון החיוני להתפתחותם. בעוד שישראל מאפשרת הכנסת מזון תינוקות חיוני לרצועת עזה, חמאס גונב אותו כדי להפיק רווח על חשבון הציבור.

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף רסאן עליאן: "חמאס מוכיח פעם אחר פעם כי אין לו עניין ברווחת תושבי רצועת עזה אלא רק במניעי הטרור שלו. גם כאשר מדינת ישראל פועלת יחד עם האו״ם והארגונים הבינלאומיים להרחיב את היקף הסיוע ההומניטרי, חמאס נואש לסכל זאת ובכך שוב הוא מפקיר את התושבים שהוא מתיימר לייצג ומשעבד אותם כדי להבטיח את הישרדותו. אני מגנה בתוקף את תקיפת עובדי האו״ם על ידי חמאס. לא נאפשר לחמאס לייצר שוב נרטיבים שקריים של משבר ברצועת עזה ונמשיך לחשוף את אכזריותו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...