"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דוח המבקר על כישלון הטיפול בעורף - שיבוש הליכי חקירה

מבקר המדינה רשאי לחקור ולהצביע על הכשלים, אולם רק ועדת חקירה ממלכתית תוכל להגיע לחקר האמת ולאשמים • הדוח הזה הוא לכל היותר פלסטר על פצע פתוח

,עודכן
0השמעה
מחבלי חמאס במוצב נחל עוז, צילום: .

מבקר המדינה פרסם הבוקר(רביעי) דוח חדש, שכמו קודמין חשף שוב את מה שכולנו יודעים מזמן: 17 שנה של מחדל מתמשך. במשך 17 שנה ממשלות ישראל, אחת אחרי השנייה, לא הצליחו להקים גוף אחראי לניהול החזית האזרחית בשעת חירום.

במשך 17 שנה נכתבו אזהרות, ניתנו הבטחות, הוקמו ועדות, אבל בפועל, שום דבר לא קרה. העורף נותר מופקר, והמחיר הכבד התפרץ עלינו בעוצמה הבלתי נתפסת של 7.10.

רוני אשל ז"ל,צילום: .

אבל חשוב להבין מה מתרחש כאן. עצם פרסום הדוח דווקא עכשיו מעניק למבקר אפשרות להצטייר כמי ש"עשה את שלו". במקביל, הוא גם מספק שכבת מגן נוחה לראש הממשלה ולשרים.

הרי אם האחריות תידחק שוב לעבר הצבא והשב"כ, למערכת הפוליטית הרבה יותר קל להסתתר מאחורי המדים. זו לא אחריות אמיתית, זהו נסיון נוסף לטייח. וכך אנחנו עלולים לשקוע שוב במשחקי האשמות במקום בדרישה לאחריות. אסור לנו להתבלבל: דוח מבקר המדינה, חשוב ככל שיהיה, איננו תחליף ובוודאי שלא ייתר את הצורך הדחוף בוועדת חקירה ממלכתית, עצמאית ובלתי תלויה. רק ועדה כזאת תוכל לחשוף את כל האמת ולהכריח את הדרג המדיני לעמוד מול הציבור ולתת דין וחשבון.

אנגלמן,צילום: אורן בן חקון

מבקר המדינה רשאי להצביע על כשלים, אך אין בידיו את הכלים והסמכויות לחדור לעומק. הוא לא יזמן את ראש הממשלה והשרים לשאלות חותכות מול עיני הציבור. הוא לא יחייב את מי שישבו בקבינט להודות בהחלטות הפזיזות, בהתעלמות מהתרעות ובמחדלים האסטרטגיים. הוא לא יחשוף את השרשרת המדויקת של ההחלטות וההזנחות שהובילו לאסון הנורא של 7.10.

דוח כזה, ללא ועדת חקירה ממלכתית, הוא לכל היותר פלסטר על פצע פתוח. למעשה, זהו שיבוש הליכי חקירה.

שאלות יש, תשובות אין

מאז אותו יום שחור כולנו דורשים תשובה אחת:מי אחראי? איך קרה שההתרעות הוזנחו? איך קרה שהמגדלים קרסו? איך קרה שהעורף נותר מופקר? כל עוד אין ועדת חקירה ממלכתית, אין תשובות. יש רק המשך ישיר של אותו מחדל מתמשך.

נתניהו. כשל ארוך ומתמשך בעודו ראש ממשלה,צילום: ללא

הטיוח של הממשלה ושלוחיה מצטרף להפקרות ולמחדלים. יש כאן קו ארוך ומתמשך בין הזנחה של שנים לבין ההתחמקות מאחריות היום. מי שחושב שדוח המבקר יאפשר לממשלה לנשום לרווחה ולהמשיך הלאה, טועה בגדול. הציבור לא מסתפק בפירורים. האחריות היא בראש ובראשונה של הדרג המדיני, ובראשו ראש הממשלה, שהחזיק את ההגה, קיבל את ההחלטות ונכשל במשימה החשובה ביותר: לשמור על אזרחי ישראל.

ועדת חקירה ממלכתית איננה קפריזה פוליטית. היא חובה מוסרית, חינוכית ודמוקרטית כלפי העם, כלפי הילדים, כלפי הדור הבא ...
יבינו הקוראים, בלי אמת - לא יהיה תיקון. ובלי תיקון - לא יהיה עתיד בטוח למדינת ישראל.
הממשלה הזאת עברה את הקו האדום של המשפחות השכולות. ביום ראשון הקרוב אנחנו עורכים כנס חירום מיוחד, וכל אזרחי ישראל מוזמנים אליו. כי זה לא מאבק של המשפחות בלבד - זה מאבק על האמת, על הצדק ועל העתיד של כולנו.

אייל אשל, שבתו רוני ז"ל נפלה במתקפת חמאס על מוצב נחל עוז ב-7.10. אשל הוא ממקימי 'מועצת אוקטובר' הפועלת להקמת ועדת חקירה ממלכתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אייל אשל

הכותב הוא אביה של התצפיתנית רוני אשל שנפלה במוצב נחל עוז ב־7 באוקטובר 2023

כדאילהכיר