"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ככה נראה שיקום: לראשונה מאז 7.10 - ילדי הצפון פותחים את שנת הלימודים בבית

לקראת פתיחת שנת הלימודים האזרחית הראשונה מאז 7 באוקטובר, מפקד פיקוד הצפון פרסם איגרת מיוחדת • הוא הדגיש כי החזרה לבתי הספר ולשגרה היא הישג לאומי ומוסרי • בצה”ל מעריכים: 87% מהתלמידים שפונו - חוזרים ללימודים

,עודכן
0השמעה
פתיחת שנת הלימודים. צילום: יהושע יוסף

מאות אלפי תלמידים יפתחו מחר (שני, ב-1 בספטמבר) את שנת הלימודים לראשונה מאז אירועי 7 באוקטובר. מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, פרסם לקראת שנת הלימודים החדשה איגרת לתלמידים, הורים וצוותי החינוך, בה הדגיש כי עצם החזרה לשגרה היא "עדות לעוצמה ולנחישות של החברה הישראלית".

מפקד פיקוד העורף, אלוף רפי מילוא,צילום: דובר צה"ל

לדבריו, "החזרה הביתה ופתיחת שנת הלימודים היא מקור לגאווה גדולה, זוהי עדות לעוצמה, לעמידה איתנה ולרוח שלא נשברת. ילדים, נערים ונערות יקרים - אתם הגיבורים של המחר, אתם דור העתיד. אנו נמשיך לעמוד על המשמר, להבטיח שתישמר השגרה".

הישגים ביטחוניים בצפון

בשנתיים האחרונות, צה"ל, בהובלת פיקוד הצפון, פעל לשינוי המציאות הביטחונית בגזרה הצפונית. מאז הפסקת האש, צה"ל תקף ונקט צעדים נוספים כנגד ניסיונות השיקום של ארגון הטרור חיזבאללה, בשיתוף פעולה עם מנגנונים נוספים. ההישגים, כך על פי צה"ל, מאפשרים את חזרתם של תושבי הצפון לבתיהם ואת פתיחת שנת הלימודים.

בצה"ל מגדירים את המצב כהישג לאומי ומוסרי. על פי הנתונים, 76% מתושבי יישובי הצפון כבר שבו לבתיהם, ו-87% מהתלמידים שפונו חוזרים אל בתי הספר ברשויות המקומיות.

פתיחת שנת הלימודים,צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

במהלך החודשים האחרונים פעל מחוז צפון של פיקוד העורף להשלמת מיגון במרחב - 1,166 מיגוניות פוזרו בצפון, מהן 308 בבתי ספר ובתחנות הסעה. באוגדות 91 ו-210 התקיימו הערכות מצב ייעודיות בשיתוף המשטרה והרשויות המקומיות, ובוצעו תרגילים משותפים במוסדות חינוך, בעיקר בהיבטי מיגון ותיאום הסעות.

ב-1 בספטמבר יבקרו מפקד פיקוד הצפון, מפקד פיקוד העורף ובכירים נוספים בצה"ל במספר מוסדות חינוך לצד ראשי רשויות, ויברכו את צוותי ההוראה והתלמידים לרגל פתיחת שנת הלימודים - לראשונה כמעט שנתיים אחרי פרוץ הלחימה.

במקביל לפתיחת השנה, נמשכות עבודות שיקום ופיתוח במספר יישובים בצפון. במערכת הביטחון מציינים כי התהליך מתבצע בליווי צמוד של הרשויות המקומיות ומרכז העורף, במטרה לאפשר לכל התושבים חזרה לשגרה מלאה ובטוחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר