צה"ל תקף היום (שני) במתחם ביה"ח נאסר בחאן יונס, כך דווח בכלי תקשורת ערביים. לפי הדיווחים, לפחות 19 הרוגים זוהו בזירה, ביניהם כתבת ושלושה צלמים עזתים. סוכנות הידיעות AP דיווחה כי מרים אבו דקה, שעבדה עבורה ככתבת פרילנס, בין ההרוגים. כך גם דווח על מותם של צלם "אל-ג'זירה" מוחמד סלאמה, העיתונאי אחמד אבו עזיז, שנפצע קשה ומת מפצעיו לפני זמן קצר וצלם שעבד עבור סוכנות הידיעות "רויטרס" חוסאם אל-מסרי.
נכון לעכשיו, צה"ל לא עדכן מה היתה מטרת התקיפה במתחם. בתקיפות דומות בעבר על מתחמי בתי חולים, התברר כי מחבלי חמאס וארגוני טרור אחרים ניהלו בהם מפקדות או הסתתרו בהם.
כלי תקשורת ערביים מדווחים על מספר כתבים עזתים שנהרגו בתקיפה, כאשר לפי הדיווחים הפלשתיניים אחד מההרוגים עבד עבור רויטרס. לפי "אל-ג'זירה", מוחמד סלאמה, צלם של הרשת הקטארית, שני צלמים נוספים והכתבת העזתית מרים אבו דקה נהרגו בהפצצה במתחם. הדיווחים מציינים כי התקיפה פגעה באזור שבו שהו עיתונאים וצוותי חדשות שסיקרו את המצב בבית החולים.
בית החולים נאצר הפך בחודשים האחרונים לאחד מבתי החולים המרכזיים הפועלים ברצועת עזה, ומשמש כמקום מקלט לעקורים רבים מהאזור. צה"ל טרם הגיב לדיווחים הפלשתיניים ולא אישר או הכחיש את ביצוע התקיפה.
מקרה זה מצטרף לסדרת תקיפות בהן נהרגו עיתונאים ברצועת עזה. לפני שבועיים, ב-11 באוגוסט, אישר צה"ל את חיסול אנס אל-שריף, מחבל חמאס שפעל במסווה של כתב ברשת "אל-ג'זירה". לפי צה"ל, שריף שימש כראש חוליה בחמאס וקידם מתווי ירי רקטות, כאשר המחבל נהרג יחד עם ארבעה אנשי צוות נוספים מ"אל-ג'זירה" בתקיפה באוהל בבית החולים א-שיפאא.
במקרה של שריף, צה"ל חשף מסמכים המאשרים את שיוכו הצבאי לחמאס, כולל טבלאות כוח אדם, רשימות קורסי טרור ומסמכי משכורת. המקרה הנוכחי מעלה שאלות נוספות לגבי הפעילות העיתונאית באזורי לחימה ברצועת עזה והשימוש שחמאס עשוי לעשות בעיתונאים לצרכיו.
מדובר צה"ל נמסר: "מוקדם יותר היום, כוחות צה"ל תקפו במרחב בית החולים נאצר בחאן יונס. הרמטכ"ל הנחה על קיום תחקיר ראשוני בהקדם. צה"ל מצר על כל פגיעה בבלתי מעורבים ובשום אופן לא מכוון תקיפות לעבר עיתונאים ככאלה, ופועל ככל הניתן לצמצום הפגיעה בהם תוך שמירה על ביטחון כוחותינו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
