"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תצא אל הפועל? התוכנית לכיבוש עזה - ויעד הזמן להשלמתה
ברקע המגעים למו"מ: צה"ל יציג לשר הביטחון את התוכנית הצבאית • בצבא מתכוננים להתבסס בעיקר על הצבא הסדיר, אך יידרש גם גיוס של מילואים • בינתיים, צה"ל מגביר פעילות בפאתי העיר עזה ובשכונת זייתון
הרמטכ"ל אייל זמיר על רקע העיר עזה. צילום: אי.אף.פי/דובר צה"ל

תצא אל הפועל? התוכנית לכיבוש עזה - ויעד הזמן להשלמתה

ברקע המגעים למו"מ: צה"ל יציג לשר הביטחון את התוכנית הצבאית • בצבא מתכוננים להתבסס בעיקר על הצבא הסדיר, אך יידרש גם גיוס של מילואים • בינתיים, צה"ל מגביר פעילות בפאתי העיר עזה ובשכונת זייתון

לילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

צה״ל יציג היום (ג׳) לשר הביטחון את התכנית הצבאית לכיבוש העיר עזה.בצבא מתכוונים להתבסס בעיקר על הצבא הסדיר לטובת המהלך, אך יידרש גיוס של 100-130 אלף אנשי מילואים כדי שאלו יחליפו את הכוחות הסדירים בגזרות השונות.

רהמ נתניהו לאחר הסכמת חמאס להצעה לעסקה חמאס נמצא בלחץ אטומי״ %2F%2F לע"מ

הפעולה מוגדרת כעת כהשתלטות וכיתור העיר עזה, באמצעות שלוש עד ארבע אוגדות. ההערכה היא שמרגע היציאה לפעולה בתוך כחודשיים ניתן יהיה להגיע לשליטה במרחב, אך סד״כ המילואים יצטרך להישאר לתקופה ממושכת יותר שכן הכוחות יידרשו להישאר במקום ולטהר אותו ממחבלים ואמצעי לחימה.

על פי ההערכות, ניתן יהיה להתחיל במהלך בתחילת ספטמבר בעוד מספר שבועות, אך הכל כפוף לאישור הדרג המדיני, שיצטרך להחליט על לוחות הזמנים ולאשר את אחת החלופות שיוצגו לו השבוע - היום לשר הביטחון וביום חמישי לקבינט. צווי הגיוס למילואים יצאו בהתאם להנחיות הדרג המדיני.

בינתיים, צה״ל מגביר את פעילותו בפאתי העיר עזה כהכנה לתמרון. כך הוגברה פעילותו בשכונת זייתון, כמו גם בסברה ובג׳בלייה.

ההרס ברצועה, צילום: אי.אף.פי

מוקדם יותר,חמאס והפלגים הפלשתיניים ברצועה הודיעו כי הם מאשרים את ההצעה להפסקת אש, שהוצגה להם על ידי המתווכות קטאר ומצרים. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לכך הערב לראשונה, ואמר כי "חמאס נמצא בלחץ אטומי". מקור המעורה בפרטים ציין כי תגובת חמאס שהועברה לישראל מצמצמת באופן משמעותי את הפערים בין הצדדים.

"עמדת ישראל לא השתנתה - שחרור כל החטופים ועמידה ביתר התנאים שהוגדרו לסיום המלחמה", מסר גורם מדיני.

בתוך כך, ברקעהציוץ של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שאיים על חמאס בהשמדהאם לא יקבל את ההסכם, שר הביטחון ישראל כ"ץ השתתף היום בכנס סגל הפיקוד הבכיר של צה"ל באוגדת עזה ביחד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, ובנוכחות פורום המטה הכללי וסגל הפיקוד הבכיר של צה"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...