השר כ"ץ בסיור בעזה. צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

המסר של כ"ץ לרמטכ"ל מעזה: "אוודא שהדרג הצבאי יבצע את המדיניות שתיקבע"

ממשרד הביטחון נמסר כי בעקבות הביקור ובהמשך לדיונים קודמים עם צמרת צה"ל, גיבש כ"ץ את עמדתו באשר לצעדים הביטחוניים והמדיניים הנדרשים • על רקע העימות עם הרמטכ"ל זמיר הדגיש כ"ץ כי "אחרי שהדרג המדיני יקבל את ההחלטות הנדרשות, הדרג הצבאי יבצע אותן במקצועיות"

שר הביטחון ישראל כ"ץ סייר היום (חמישי) בעזה כדי לבחון מקרוב את המצב בשטח לקראת קבלת ההכרעה על המשך פעילות צה"ל ברצועה. ממשרד הביטחון נמסר כי בעקבות הביקור ובהמשך לדיונים קודמים עם צמרת צה"ל, גיבש כ"ץ את עמדתו באשר לצעדים הביטחוניים והמדיניים הנדרשים ויעביר אותה היום לראש הממשלה, בנימין נתניהו ובהמשך לשרי הקבינט.

כ"ץ הבהיר כי "אחרי שהדרג המדיני יקבל את ההחלטות הנדרשות, הדרג הצבאי יבצע במקצועיות את המדיניות שתיקבע. תפקידי כשר הביטחון לוודא שכך יהיה - וכך אעשה".

שר הביטחון כ"ץ בעזה, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון.

בביקור, אליו נלוו מפקד פיקוד הדרום אלוף יניב עשור, מפקד אוגדה 99 תא"ל יואב ברונר ומפקדים נוספים, פגש כ"ץ לוחמים בסדיר ובמילואים ושוחח עימם על תחושותיהם וראייתם את המצב.

כ"ץ הדגיש כי "הכרעת החמאס בעזה, תוך יצירת תנאים להשבת החטופים, הם היעדים המרכזיים של המלחמה בעזה ועלינו לנקוט בכל הפעולות הנדרשות כדי להשיג אותן". הוא הוסיף כי "עלינו להבטיח את שלומם וביטחונם של היישובים הישראלים על ידי נוכחות קבועה של צה"ל ברצועת ביטחון היקפית במקומות שולטים בעזה, כמו רכס ה-70 בו ביקרתי היום".

שר הביטחון סיכם כי "זהו הלקח העיקרי אותו עלינו להפיק מאירועי ה-7 באוקטובר - צה"ל חייב לחצוץ בין האויב לבין היישובים, מעבר לטיפול באויב עצמו".

הסיור של כ"ץ בעזה התקיים על רקע המחלוקת בין הממשלה לרמטכ"ל שמתנגד לכיבוש מלא של הרצועה. גורמים בסביבת הרמטכ"ל אמרו אתמול כי הדבר היחיד שעומד לנגד עיניו הוא הכרעת חמאס והחזרת החטופים, ואין בכוונתו להיגרר למלכודות אסטרטגיות. כפי שכבר פרסמנו ב"ישראל היום", רא"ל זמיר דורש כבר תקופה ארוכה דיון בקבינט בנוגע לתכניות צה"ל לרצועת עזה, אך ראש הממשלה נתניהו מנע ממנו עד כה להציג את תכניתו בקבינט.

רה"מ נתניהו%3A *״יש לנו עבודה להשלים - את חיסול החמאס והשבת חטופינו״ %2F%2F איתי בית-און%2F לע״מ

נכון לרגע זה, דיון הקבינט נקבע רק ליום חמישי, אך רא"ל זמיר סבור כי יש להקדים את הדיון שכן יש לקבל החלטות בהקדם האפשרי. התוכנית של הרמטכ"ל כוללת בין היתר כיתור מוקדים ברצועה וביתורה, תוך הפעלת לחץ מתמשך על חמאס באופן שיביא ליצירת התנאים לשחרור החטופים. הרמטכ"ל סבור כי כיבוש הרצועה כולה אינו המהלך הנכון, לאור העובדה שבמקרה כזה קיים חשש ממשי לחיי החטופים, וכן לאור שחיקת הכוחות לאחר חודשי הלחימה הארוכים.

בפוסט ברשת X כתב היום השר בן גביר: "נדרש מהרמטכ"ל להבהיר בקולו כי ימלא באופן מלא אחר הוראות הדרג המדיני, גם אם יוחלט על כיבוש והכרעה".

מוקדם יותר בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, האשים במהלך התכתבות ברשת X כי ישראל כ"ץ הוא זה שהתעקש למנות את אייל זמיר לרמטכ"ל.

מנגד שר החוץ, גדעון סער, גיבה את הרמטכ"ל: "נדרש מהרמטכ״ל לבטא ללא כחל ושרק את עמדתו המקצועית בפני הדרג המדיני, אני משוכנע שכך הוא גם יעשה. ‏אין הוא נדרש להבהיר את כפיפות הדרג הצבאי להחלטות הממשלה משום שזה מובן מאליו, בודאי עבור מי ששרת את המדינה במדים במשך עשרות שנים".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...