"צר לי עלייך אחי: סמ"ר משה שמואל נול נפל במארב בבית חאנון

סמ"ר משה שמואל נול, בן 21 מבית שמש , לוחם בגדוד נצח יהודה נפל אמש במארב בבית חאנון לצד ארבעה לוחמים נוספים • "כמה הוא ואביו היו גאים בכך שהוא נלחם על הגנת המולדת והעם", ספד לו קרוב של המשפחה

סמ"ר משה שמואל נול ז"ל. צילום: דובר צה"ל

סמ"ר משה שמואל נול, בן 21 מבית שמש שנפל אמש (שני) במארב בבית חאנון היה לוחם בגדוד נצח יהודה (97), חטיבת כפיר. יחד עמו נפלו חבריו לגדוד סמ"ר מאיר שמעון עמר, סמל משה נסים פרש, סמ״ר נועם אהרון מסגדיאן ולוחם החטיבה הצפונית רס״ל (מיל׳) בנימין אסולין.

״צר לי עליך אחי משה שמואל", ספד ברשתות החברתיות שי, מכר של המשפחה מבית שמש. "אתמול בלילה נפל משה שמואל נול, שכן שלי שאביו ממתפללי בית הכנסת שלי. רק אתמול בלילה ישבתי עם אביו בהתוועדות. לפני מספר חודשים לקחתי אותו טרמפ. וכמה הוא ואביו היו גאים בכך שהוא נלחם על הגנת המולדת והעם. אז משפחת נול היקרה לעולם נחבק אתכם ותמיד נזכור ונילחם למען המדינה והעם".

הרב אדיר אלמושנינו, רב מלווה של גדוד נצח יהודה ספד גם הוא למשה נול בראיון לקלמן וליברמן בכאן רשת ב': "בחור חרדי מבית שמש. מיוחד, חייכן, מעולם לא שמעתי אותו מרים את הקול, אהבו אותו מאוד. היה עובד כמו סוס עבודה, אבל הכל בשקט. מתחת למדים הסתתר בן אדם שמתמודד עם קשיים לא נורמליים בבית, ועם עצמו, ואין לו אם מי להתייעץ ולחלוק".

"בן אדם עמוק, מאד אחראי, מאוד בוגר. היה אמור בעוד 4 חודשים לסיים שירות, אני חושב שאין מישהו שקופצת לו התמונה שלו ולא עולים לו מיליון דברים טובים בראש", הוסיף. 

"המשפחה שלו מאוד בודדים, אבא במצב בריאותי מאד לא פשוט, האימא כמו לביאה בבית מנסה לעשות את הכל, וביקשה את עזרתו (של משה).  מצד אחד הוא רצה מאוד לרצות אותה ומנגד הבין גדול המשימה שעמדה לפתח עם ישראל. אמר קודם אסיים משימה ואז אסייע למשפחה. עליו נאמר 'אמור מעט ועשה הרבה'. הדבר שהיה ממש קשה לו לעזוב לוחמה ומצד שני הוא נקרע בין שני הכיוונים. בשיחות בינינו הוא אמר לי שהוא רואה את עצמו כמפקיר את ההורים. והשיחות הסתובבו הרבה סביב זה. זה הקושי שלו".

ראש העיר שמואל גרינברג אמר ביציאה מבית המשפחה: "זהו יום קשה מאוד לעיר בית שמש. משה שמואל היה דמות מופת של מסירות וגבורה. לוחם אמיתי שנפל בחירוף נפש תוך כדי שליחותו למען עם ישראל. העיר כולה אבלה עם משפחת נול ומחבקת אותה בשעה הקשה הזו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר