פיקוד העורף התריע הלילה (בין שישי לשבת) כי זוהו שיגורים מאיראן אל עבר שטח ישראל וביקש לשהות בסמוך למרחבים המוגנים. כמו כן, אזעקות הופעלו ברחבי הארץ. מדיווחים ראשונים עולה על נפילת שברי יירוט באזור המרכז.
מדובר צה"ל נמסר כי "בתום הערכת מצב, פיקוד העורף הפיץ הנחייה כי ניתן לצאת מהמרחב המוגן. הנכם מתבקשים להמשיך ולהישמע להנחיות פיקוד העורף ולהנחיות שמופצות אליכם".
שריפה במרכז הארץ
בהמשך לאזעקות שהופעלו לפני זמן קצר עקב שיגורים מאיראן, דוברות כבאות והצלה דיווחו על שריפה על גג מבנה בן 3 קומות כתוצאה מרסיסי יירוט. צוותי כיבוי פועלים במקום.
לאחר נפילת הרסיס, תושבים ששהו במקלט העידו: "הרחנו שריפה. הבום היה חזק ממש וכולם צעקו".
זמן קצר לפני כן, הופעלו התרעות במספר מרחבים בשטח הארץ בעקבות גילוי טילים ששוגרו מאיראן לשטח מדינת ישראל. הציבור מתבקש להישמע להנחיות פיקוד העורף. בשעה זו חיל האוויר פועל ליירוט ולתקיפה בכל מקום בו יידרש להסרת האיום. ההגנה לא הרמטית, ועל כן יש להמשיך ולהישמע להנחיות פיקוד העורף.
מדוברות מד"א נמסר כי לא התקבלו אירועים חריגים, למעט אירוע אחד במרכז הארץ בו התקבל דיווח על שריפה בגג מבנה, הדיירים יצאו מהבניין.
עד כה לא אותרו נפגעי גוף. צוותי מד"א העניקו טיפול רפואי במקום למספר נפגעי חרדה וכעת סורקים אחר נפגעים נוספים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו