משרד הביטחון הישראלי הוציא הודעה קשה נגד ממשלת צרפת ומארגני הסלון האווירי בפריז, לאחר שנדרשו להסיר אמצעי לחימה התקפיים מהביתנים הישראליים יממה לפני פתיחת התערוכה. בתגובה לסירוב הישראלי, הוקם קיר שחור שחוסם את הביתנים הישראליים ויוצר הפרדה לא מקובלת בתערוכה הבינלאומית.
אמש (ראשון), יממה לפני פתיחת הסלון האווירי בפריז, הורו מארגני התערוכה בשם ממשלת צרפת להסיר מביתני התעשיות הביטחוניות הישראליות אמצעי לחימה התקפיים, בניגוד למקובל בתערוכות ביטחוניות בעולם. בהנחיית מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף במילואים אמיר ברעם, הודיע המשרד למארגנים כי הוא דוחה בשאט נפש את הדרישה.
מארגני התערוכה בנו בתגובה קיר שחור שחוסם את הביתנים הישראליים ומייצר הפרדה בין ביתני התעשיות הישראליות לבין עשרות רבות של ביתנים אחרים, כולל תורכים וסינים. הפעולה החד צדדית בוצעה באישון לילה, לאחר שנציגי משרד הביטחון והתעשיות סיימו להכין את הביתנים ואת התצוגה הישראלית.
השלכות פוליטיות ומסחריות
במשרד הביטחון מגדירים את ההחלטה כ"מקוממת וחסרת תקדים", שמדיפה ניחוח של שיקולים פוליטיים ומסחריים. זאת בשעה שמדינת ישראל מנהלת מלחמה הכרחית וצודקת להסרת האיום הגרעיני והבליסטי שמוטל על המזרח התיכון, אירופה והעולם כולו.
לטענת המשרד, הצרפתים מתכסים בשיקול מדיני כביכול, כדי להדיר מתערוכה בינלאומית אמל"ח התקפי ישראלי שמתחרה בתעשיות צרפת. זאת במיוחד לאור הביצועים המרשימים והמדויקים שהפגינו הטכנולוגיות הישראליות באיראן.
משרד הביטחון קורא לממשלת צרפת ומארגני התערוכה לחזור בהם מהצעד המכוער והפסול, להסיר את קירות ההפרדה השחורים מהביתנים הישראליים ולאפשר לתעשיות הישראליות להציג כמו כלל המשתתפות בתערוכה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו