מטוס שמשון של חיל האוויר. צילום: כבאות והצלה לישראל

ביקורת בצה"ל: "לא פנו אלינו בבקשה לסייע בכיבוי השריפה"

למרות השריפות החריגות בהרי ירושלים, מטוסי ה"שמשון" של חיל האוויר עדיין לא הוסבו לטובת כיבוי באש • חיל האוויר טוען שלא התקבלה בקשה להפעלתם, בעוד כבאות והצלה מדווחים על פנייה רשמית • בינתיים, נציב הכבאות הנחה לבקש סיוע בינלאומי נוכח האירוע החמור והרוחות העזות

למרות השריפה החריגה המשתוללות כעת (רביעי) בהרי ירושלים, ה"שמשונים" של חיל האוויר עדיין לא משתתפים בכיבוי השריפות, כיוון שאף אחד לא נערך להסב אותם מראש לתצורה של כיבוי שריפות. הפיכת השמשון למטוס המסוגל לכבות שריפות אורכת מספר שעות, ולמרות הכוננות למזג אוויר מורכב, וחרף השריפה החריגה בשבוע שעבר שבה בסופו של דבר כן הפעילו את השמשון, אף אחד לא דאג לבקש מחיל האוויר להכין מראש את המטוס לאפשרות שיידרש לכבות שריפות.

מטוס ה"שמשון" הוא מטוס תובלה של חיל האוויר, שניתן להסב אותו לטובת כיבוי שריפות, ומופעל באירועים חריגים ובשריפות גדולות במיוחד. הוא מסוגל להטיל עשרה טון חומרי כיבוי. בשבוע שעבר, לקראת סוף ההתמודדות עם השריפה, הוחלט כי מטוסי השמשון יקחו חלק בכיבוי השריפות.

כעת, למרות שישראל ביקשה סיוע בינלאומי נוכח השריפות החריגות ולאור משטר הרוחות העזות, אף אחד עדיין לא החליט על הפעלת מטוסי השמשון.

מנגד, בכבאות והצלה טוענים: "נעשתה פניה בבקשה מחיל האוויר לתגבר בכוחות כיבוי באמצעות מטוס שמשון אשר הוסב למשימות כיבוי. בתום הערכת מצב הנחה נציב הכבאות רב טפסר אייל כספי להסתייע בכוחות כיבוי בינלאומיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...