תחקיר צה"ל על הרג פעיל האו"ם: נפגע מירי טנק בגלל חשש להימצאות מחבלים

בתאריך 19 במרץ 2025, התקבל דיווח מנציגי האו״ם על מותו של עובד הארגון, אשר שהה בעמדת או״ם במרחב דיר אל-בלאח • בהתאם לממצאים שנאספו עד כה, עולה כי הפגיעה נגרמה כתוצאה מירי טנק שפעל במרחב • צה״ל ממשיך לקיים תחקור במטרה להפיק לקחים למניעת אירועים מסוג זה", נמסר מדובר צה"ל

מטה אונר"א בעזה. צילום: אי.אף.פי

ממצאי התחקיר שנאספו עד כה ביחס לאירוע במהלכו נהרג עובד או״ם כתוצאה מאש כוחות צה"ל, אשר בוצע ע"י מנגנון התחקור המטכ"לי בראשותו של אלוף (מיל') יואב הר-אבן, הוצגו היום (חמישי) לרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, ולנציגי האו״ם.

תקיפת צה"ל בעיר עזה על בית בשכונת סברה // רשתות ערביות

בתאריך 19 במרץ 2025, התקבל דיווח מנציגי האו״ם על מותו של עובד הארגון, אשר שהה בעמדת או״ם במרחב דיר אל-בלאח. האירוע הועבר לבדיקה של מנגנון התחקור המטכ״לי, ומתוחקר בימים אלה לעומק.

בהתאם לממצאים שנאספו עד כה, עולה מהתחקור כי הפגיעה נגרמה כתוצאה מירי טנק של כוח צה"ל שפעל במרחב. המבנה הותקף עקב חשד להמצאות אויב בו, לאחר שלא זוהה על-ידי הכוח כמבנה או״ם.

ירי טנק צה"ל (ארכיון), צילום: אי.פי.אי

בהנחיית הרמטכ"ל, הליך התחקור יושלם בימים הקרובים, עם קבלת ההשלמות הנדרשות. כמו כן, הרמטכ"ל הנחה כי עם סיום הליכי התחקור, יוצגו ממצאיו המלאים לנציגי האו"ם.

"אנו מצרים על הפגיעה שלא באופן מכוון בעובד האו״ם ומשתתפים בצער המשפחה.
צה״ל ממשיך לקיים תהליכי תחקור יסודיים במטרה להפיק לקחים ולבחון צעדים נוספים למניעת אירועים מסוג זה", נמסר מדובר צה"ל.

פלשתינים בהריסות של בניין מגורים בדיר אל-בלח (ארכיון), צילום: אי.פי.אי

עוד נמסר כי, "צה״ל שיתף את האו״ם בממצאים שנאספו עד כה, כחלק ממחויבותו לשקיפות ולשיח עם גורמים בין-לאומיים. צה״ל רואה חשיבות רבה בהמשך השיח מול ארגונים בין-לאומיים, כחלק מהמאמצים לתיאום, הפקת לקחים ומניעת מקרים דומים בעתיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר