פחות מחודש למבצע עוז וחרב, צה"ל ושב"כ מסכמים את ההישגים המשמעותיים של המבצע שהחל ב-18 במרץ 2025. במסגרת המבצע חוסלו 11 בכירי שלטון מרכזיים של ארגון הטרור חמאס, נפגעו מאות מחבלים, והותקפו כ-1,200 מטרות טרור מהאוויר.
במקביל, שלוש אוגדות צה"ל מנהלות תמרון קרקעי נרחב, הוקם מרחב אבטחה מבצעי המשתרע על כ-30% משטח הרצועה, והושלם ביתור חטיבת רפיח של חמאס.
מכת הפתיחה של צה"ל התבססה על איסוף מודיעין ומחקר מעמיק, בשיתוף פעולה הדוק של אגף המודיעין והשב”כ.
בצבא מציינים, כי בשלב זה ניתן לקבוע בסבירות גבוהה על בסיס המידע שנמצא ברשות צה״ל ובשב"כ כי סוכלו במכת הפתיחה 8 בכירי שלטון בארגון הטרור חמאס. כמו כן, סוכלו מספר מחבלים בדרגי הביניים וביחידות השונות ובהם במנגנון הביטחון הכללי, מנגנון ביטחון הפנים וביחידות שפעלו ותמכו משמעותית במפעלי הייצור וההתעצמות של ארגוני הטרור חמאס וגא"פ.
בצה"ל מציינים כי סיכולם של בכירי הלשכה המדינית ומנגנוני הפנים של חמאס פוגע בהתנהלות השלטונית ובתיאום שבין הזרוע המדינית לזרוע הצבאית של הארגון. פעולות אלו קידמו משמעותית את פירוק היכולות השלטוניות והצבאיות של ארגון הטרור חמאס.
כאמור, עד כה, במסגרת מבצע ׳עוז וחרב׳ הותקפו מהאוויר כ-1,200 מטרות טרור על-ידי 350 מטוסי קרב וכלי טיס של חיל האוויר, בוצעו יותר מ-100 סיכולים ממוקדים וסוכלו מאות מחבלים ומפקדים צבאיים של ארגוני הטרור ברצועה - המרכזיים שבהם: סגן מפקד חטיבה, חמישה מפקדי גדודים, סגן מפקד גדוד, ראש המודיעין הצבאי של ארגון הטרור חמאס בדרום הרצועה, 15 מפקדי פלוגה ומחבלים נוספים שפשטו לשטח הארץ והשתתפו בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר.
שלוש אוגדות מתמרנות ברצועה
כוחות צה"ל, אוגדות 36, 143 ו-252 מתמרנות ברחבי הרצועה וממשיכות בסיכול מחבלים והשמדת תשתיות טרור של חמאס מעל ומתחת לקרקע, גם באזורים בהם טרם פעלו כוחותינו. הכוחות מאתרים אמצעי לחימה, משמידים תוואים תת-קרקעיים ותשתיות טרור של ארגון הטרור חמאס.
במקביל, בימים אלו, צה״ל מרחיב את ציר ׳מורג׳ המבתר בין חטיבות חאן יונס ורפיח. במסגרת המבצע, צה״ל השלים את האחיזה המבצעית במספר שטחים וצירים מרכזיים ברחבי הרצועה, וכעת כ-30% משטח הרצועה משמש כמרחב אבטחה מבצעי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
