ישראל כ"ץ מאשר את הפרסום ב"ישראל היום": "נחלק בעצמנו את הסיוע ההומניטרי"

בהצהרה מטעם שר הביטחון על מדיניות ישראל בעזה נכתב כי תיווצר "תשתית לחלוקה באמצעות חברות אזרחיות בהמשך" • על פי המתווה, יוקמו מתחמי חלוקה של האספקה, מעין מרלו"גים, שיהיו בדרום ובמרכז הרצועה תחת שליטה צה"לית

חלוקת סיוע הומניטרי בעזה. צילום: אי.אף.פי

שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר היום (רביעי) את הפרסום ב"ישראל היום", והצהיר כי ישראל תחלק את הסיוע ההומניטרי ישירות ללא חמאס. לאחר ההודעה תקפו חברי קואליציה את שר הביטחון וכן מטה משפחות החטופים. "הבטיחו שערי גיהינום, בפועל מכניסים סיוע". כ"ץ חזר בו והבהיר: "לא עומד להיכנס שום סיוע".

תיעוד המבצע להכנסת סיוע הומניטארי לצפון רצועת עזה (ארכיון) // דובר צה"ל

בהצהרה הראשונה מטעם כ"ץ נכתב: "מדיניות ישראל בעזה, ברורה וחד משמעית: בראש וראשונה עשיית כל מאמץ להביא לשחרור כלל החטופים במסגרת מתווה וויטקוף, ובניית גשר להכרעת החמאס בהמשך. ועצירת הסיוע ההומניטרי שפוגע בשליטת חמאס באוכלוסייה, ויצירת תשתית לחלוקה באמצעות חברות אזרחיות בהמשך".

כפי שנחשף כאן לראשונה, על פי המתווה, יוקמו מתחמי חלוקה של האספקה, מעין מרלו"גים, שיהיו בדרום ובמרכז הרצועה תחת שליטה צה"לית, כאשר מי שיהיו אחראים על החלוקה יהיו ארגונים בינלאומיים ובהם עובדים זרים או פלשתינים שעבודתם תאושר ע"י צה"ל. בעצם תושבי הרצועה יגיעו לשטח עם מינימום עד אפס מגע עם צה"ל, וכך יקבלו את האספקה.

סיוע הומניטרי, צילום: אי.אף.פי

עוד הוסיף כ"ץ בהצהרתו כי במקביל, מקודמת התוכנית למעבר מרצון לתושבי עזה. "הלחץ על החמאס לביצוע העסקה כבד והמתח בינו לבין האוכלוסייה המקומית גובר. לראשונה גם הציבו המצרים כתנאי לעסקה כוללת ולסיום המלחמה את פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה".

"ממשלת ישראל נכנעת"

אחרי ההודעה החלו חברי קואליציה לתקוף את שר הביטחון. גם ח"כ ליברמן לא אהב את ההודעה שיצאה. 

מטה משפחות: "הרבה מילים והבטחות ריקות לא יצליחו להסתיר את האמת המרה - תכנית כ״ץ היא אשליה. הבטיחו שהחטופים לפני הכל. בפועל, ישראל בוחרת בתפיסת שטחים לפני חטופים. הבטיחו שייפתחו ״שערי הגיהנום״. בפועל, נערכים בשקט לחידוש הסיוע ההומניטרי. הגיע הזמן להפסיק עם הבטחות השווא והסיסמאות. אי אפשר להמשיך במלחמה ובמקביל לשחרר את כל החטופים והחטופות. ישנו פיתרון אחד מתבקש וישים והוא שחרורם של כלל החטופים בפעימה אחת במסגרת הסכם, גם במחיר סיומה של המלחמה".

לאחר הביקורת, כ"ץ הבהיר: "כפי שציינתי בהודעתי, מדיניות ישראל ברורה ולא עומד להיכנס שום סיוע הומניטרי לעזה ומניעת הסיוע ההומניטרי לעזה הוא אחד מכלי הלחץ המרכזיים שמונע מהחמאס שימוש באמצעי הזה מול האוכלוסייה, בנוסף לשאר הצעדים בהם ישראל נוקטת - וחבל שיש מי שמנסה להטעות. אף אחד לא עומד במציאות הנוכחית להכניס שום סיוע הומניטרי לעזה ולא נערכים להכניס שום סיוע מסוג זה. הדגשתי כי ביחס לעתיד יש לבנות את מנגנון השימוש בחברות האזרחיות ככלי שלא יאפשר לחמאס גישה לנושא גם בעתיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר