יותר מ-150 קצינים בחיל הים מצטרפים למחאת הטייסים: "הפסיקו את הלחימה"

במכתב המחאה, תחת הכותרת "קריאה להחזרת כל החטופים גם במחיר הפסקת הלחימה", דורשים החתומים את חזרת החטופים המיידית • מדובר בהצטרפות משמעותית , כאשר גם עמי איילון, מפקד חיל הים לשעבר, צפוי להצטרף למחאה • מצה"ל נמסר כי מתוך החותמים על המכתב, רק כ-60 הם משרתים פעילים, המהווים פחות מ-10% ממספר החותמים

מצטרפים לטייסים: חובלים רבים חותמים על מכתב המחאה על החזרה ללחימה

"הפסיקו את הלחימה": למעלה מ-150 קצינים וקצינות מחיל הים חתמו היום (חמישי) על מכתב המחאה הקורא להפסקת הלחימה לטובת החזרת החטופים. מדובר בהצטרפות משמעותית למחאת הטייסים שהחלה בשבועות האחרונים, כאשר גם עמי איילון צפוי להצטרף לחותמים. במסיבת העיתונאים שערכו הקצינים הטייסים, הם אמרו: "אנחנו אומרים לממשלה - יש החלטות שצריך לחזור בהן ולעשות כרצון העם".

החובלים מצטרפים למכתב הטייסים, צילום: ללא

במכתב המחאה, תחת הכותרת "קריאה להחזרת כל החטופים גם במחיר הפסקת הלחימה", מביעים החותמים את דאגתם: "מתוך תחושת אחריות מוסרית וערכית, אנו חשים דחף עמוק להשמיע את קולנו בעת גורלית זו. מטרות המלחמה לא הושגו. בעת הזו, המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים ואישיים ולא אינטרסים ביטחוניים".

"לחץ צבאי מוביל להרג חטופים"

הם ממשיכים וטוענים: "אנו דורשים את השבת החטופים הביתה ללא דיחוי. המשך המלחמה לא תורם למטרות המלחמה ועלול להביא למותם של החטופים, של החיילים ואזרחים חפים מפשע. לחץ צבאי מוביל להרג חטופים. הפסיקו את הלחימה והחזירו את החטופים עכשיו! כל רגע של הססנות הוא חרפה".

ארנון שרעבי, טייס לשעבר, במסיבת עיתונאים יוזמי מכתב הטייסים//משה בן שמחון

בתגובה למכתב, מסר דובר צה"ל כי מתוך החותמים על המכתב, רק כ-60 הם משרתים פעילים, המהווים פחות מ-10% ממספר החותמים. מתוכם, רק מספר בודד הם כשירי טיסה, וכל השאר בתפקידי מטה. כמו כן נמסר כי יתר החותמים הם משרתים לשעבר, וכי יותר מ-40 משרתים פעילים משכו את חתימתם מהמכתב טרם פרסומו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר בחריפות את מכתבם. בהודעה שיצאה מלשכתו נכתב: "סרבנות היא סרבנות – גם כשהיא נאמרת במרומז ובשפה מכובסת. התבטאויות שמחלישות את צה״ל ומחזקות את אויבינו בזמן מלחמה הן בלתי נסלחות. מדובר בקבוצת שוליים קיצונית שמנסה שוב לשבור את החברה הישראלית מבפנים".

נתניהו: "סרבנות היא סרבנות - גם בשפה מכובסת", צילום: ללא

"הם כבר ניסו לעשות את זה לפני 7 באוקטובר, וחמאס פירש את הקריאות לסרבנות כחולשה", המשיך. "קבוצת השוליים הרעשנית הזו מופעלת למען מטרה אחת - הפלת הממשלה. היא לא מייצגת את הלוחמים ולא את הציבור. צה״ל נלחם – וכולנו מאחוריו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר