הוביל את מערך התצפיות של חמאס שאסף והתריע מפעולות צה״ל. אסאמה טבש (מימין) שחוסל. צילום: רשתות ערביות

חוסל ראש המודיעין הצבאי של חמאס בדרום רצועת עזה

אסאמה טבש היה מעורב לאורך השנים בפעילות טרור והכוונת פיגועים, בהם פיגוע התאבדות שבוצע בשנת 2005 בצומת גוש קטיף ברצועת עזה, בו נפל רכז שב"כ עודד שרון ז"ל • במלחמה, הוביל את מערך התצפיות של חמאס שאסף והתריע מפעולות צה״ל

צה"ל ושב"כ תקפו וחיסלו אתמול (חמישי) את המחבל אסאמה טבש, ראש המודיעין הצבאי בדרום רצועת עזה וראש מחלקת התצפיות והמטרות של ארגון הטרור חמאס.

טבש, מחבל ותיק בשורות ארגון הטרור, היווה מוקד ידע משמעותי ומילא מגוון תפקידים בכירים בארגון, בהם מג״ד בחטיבת ח׳אן יונס. לאורך השנים היה מעורב בפעילות טרור והכוונת פיגועים, בהם פיגוע התאבדות שבוצע בשנת 2005 בצומת גוש קטיף ברצועת עזה, בו נפל רכז שב"כ עודד שרון ז"ל.

אסאמה טבש, ראש המודיעין הצבאי של חמאס בדרום הרצועה שחוסל, צילום: דובר צה''ל

במסגרת תפקידו האחרון, טבש היה אמון על גיבוש אסטרטגיית הלחימה של חמאס בשטח, ריכז את המודיעין של ארגון הטרור חמאס בדרום הרצועה וניהל את פעילותם באזור. כמו כן, היה מעורב בשנה האחרונה בתהליכי בניין הכוח של ארגון הטרור חמאס ופעל לשקם את כוחו הצבאי בעקבות הפגיעות שספג במלחמה.

מחלקת התצפיות והמטרות שעמד בראשה אחראית על איסוף מודיעין ויזואלי, ובתוך כך על יצירת מטרות עבור ארגון הטרור חמאס בשטח ישראל ובשטח רצועת עזה.

כחלק מתפקידו היה אחראי על תכנון ותכלול מטרות האש והפשיטה במסגרת הטבח שביצע ארגון הטרור ב-7 באוקטובר. במהלך המלחמה הוביל את מערך התצפיות של חמאס שאסף והתריע מפעולות צה״ל, הכווין אש לעבר כוחות צה''ל והיווה גורם מרכזי בעיצוב תפיסת חמאס את צה״ל ופעולותיו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...