"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הרמטכ״ל זמיר נכנס לעזה עם הלוחמים: "אתם קו העצירה שלנו"
רב-אלוף זמיר הגיע למפגש עם ראשי הרשויות בדרום • במהלך המפגש אישר זמיר תוכניות מבצעיות לגזרת הדרום עם פורום המטכ"ל • בסיורו בשטח רצועת עזה עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן, אמר ללוחמי "נצח יהודה": "תראו את הבתים של שדרות, אתם מגנים על התושבים האזרחים שנמצאים בשדרות"
הרמטכ״ל ללוחמים בעזה: ״אתם כל הזמן צריכים להיות מוכנים, דרוכים ולתרגל" . צילום: דובר צה"ל

הרמטכ״ל זמיר נכנס לעזה עם הלוחמים: "אתם קו העצירה שלנו"

רב-אלוף זמיר הגיע למפגש עם ראשי הרשויות בדרום • במהלך המפגש אישר זמיר תוכניות מבצעיות לגזרת הדרום עם פורום המטכ"ל • בסיורו בשטח רצועת עזה עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן, אמר ללוחמי "נצח יהודה": "תראו את הבתים של שדרות, אתם מגנים על התושבים האזרחים שנמצאים בשדרות"

לילך שובלרונית זילברשטיין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הרמטכ״ל הנכנס, רב-אלוף אייל זמיר, קיים שיח עם לוחמי גדוד ״נצח יהודה״ ותרגל אותם בשטח. ללוחמים בעזה אמר: ״אתם כל הזמן צריכים להיות מוכנים, דרוכים ולתרגל".

הרמטכ״ל ללוחמים בעזה%3A ״אתם כל הזמן צריכים להיות מוכנים%2C דרוכים ולתרגל" %2F%2F דובר צה"ל

ביומו הראשון בתפקיד, הרמטכ"ל הגיע לביקור במרחב החיץ בעזה, עשה ללוחמים תרגיל פתע שכלל ירי תלול מסלול וחדירת מחבלים למוצב, במתווה דומה לתוכנית חמאס ב-7 באוקטובר. ‏הרמטכ"ל תרגל יחד עם הלוחמים והקצינים מגדוד "נצח יהודה", נכנס לעמדות, וגם נתן טיפים ודגשים ללוחמים איך לירות במקלעים ואיך לתפוס עמדות.

‏רא״ל זמיר ניגש אל אחד הלוחמים, פקד עליו לירות במא"ג כחלק מתרגיל על חדירת מחבלים, ולאחר מכן נתן לו ולחבריו דגשים על לוחמת פרט. בין היתר, אמר להם: ״חייבים להמשיך לתרגל הכל כל הזמן״. תרגיל הפתע של הרמטכ״ל הוא המשך ישיר של דבריו והאיגרת שפרסם הבוקר לחיילים. זמיר מתכוון לשים דגש גדול על משמעת צבאית, חזרה ליסודות הלחימה, כשירות וכוננות.

הרמטכ״ל ללוחמים בעזה: ״אתם כל הזמן צריכים להיות מוכנים, דרוכים ולתרגל", צילום: דובר צה"ל

רב-אלוף זמיר לחיילים הלוחמים ברצועה:״כל הזמן להיות מוכנים, כל הזמן להיות דרוכים, כל הזמן להיות חשדנים, כל הזמן לתרגל. אם תסתכלו אחורה, תראו את הבתים של שדרות, אתם מגנים על התושבים האזרחים שנמצאים בשדרות".

"אתם קו העצירה שלנו", המשיך. "במובן יש לכם אחראיות גדולה, אני סומך עליכם, בטוח שתעשו את השירות שלכם על הצד הטוב ביותר, יש לכם מפקדים מצויינים, יש לנו חיילים מצויינים, ואנחנו נדע לעמוד בכל המשימות שלנו על הצד הטוב ביותר״.

במהלך המפגש עם ראשי הרשויות בדרום אישר זמיר תוכניות מבצעיות לגזרת הדרום עם פורום המטכ"ל. לאחר מכן יצא לסיורו בשטח רצועת עזה עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן, מפקד אוגדה 252, תת-אלוף יהודה ואך ומפקדים נוספים.

רב-אלוף אייל זמיר ללוחמי "נצח יהודה" בעזה, צילום: דובר צה"ל

ראשי הרשויות בדרום לרמטכ"ל: "רק השבת חטופים תשיב את האמון בצה"ל"

בתוך כך, נפגש היום הרמטכ"ל זמיר, עם ראשי הרשויות בעוטף: שער הנגב, שדות נגב, אשכול, שדרות וחוף אשקלון. בפגישה השתתפו גם מפקד פיקוד הדרום היוצא, אלוף ירון פינקלמן, מפקד פיקוד הדרום הנכנס, אלוף יניב עשור ומפקד פיקוד העורף, אלוף רפי מילוא.

במהלך הפגישה הרמטכ״ל שוחח עם ראשי הרשויות והדגיש את המחויבות של צה״ל לביטחון האזור ולהחזרת האמון, חיסול החמאס והשבת החטופים. הרמטכ"ל הבהיר בשיחה עם ראשי הרשויות שהחזרת החטופים היא אחת המשימות שעומדת בסדר היום בעדיפות עליונה.

ראשי הרשויות אמרו לרמטכ"ל שהמטרה להחזיר את החטופים היא המטרה המרכזית כי רק ככה הישובים בעוטף ובדרום יוכלו להשתקם, שזו התקומה האמיתית יחד עם השבת האמון והשבת הביטחון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...