"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הגרי: "כפיר ואריאל ביבס נרצחו באכזריות בידיים, ירדן ביקש ממני שכל העולם יידע"

דובר צה"ל התייחס לנסיבות הירצחם בשבי של ילדי משפחת ביבס: "בדם קר, בשבועות הראשונים של המלחמה" ולאי-החזרתה של שירי: "חמאס לא עמד בהסכם - אנחנו דורשים את חזרתה"

,עודכן
0השמעה
שירי ביבס עם אריאל, כפיר ובעלה ירדן. צילום: באדיבות המשפחה

"כפיר ואריאל ביבס נרצחו בידיים באכזריות", כך מסר היום (שישי) דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי בהצהרה שנשא על נסיבות הירצחם של עודד ליפשיץ, אריאל וכפיר ביבס בשבי ועל אמם שירי - שלא הוחזרה.

"יום כואב. הלב נשבר", פתח. "אתמול חמאס העביר ארבעה ארונות שהיו אמורים להיות ארונותיהם של ארבעה חללים חטופים. תחילה זוהה עודד ליפשיץ ז"ל שנרצח על ידי המחבלים בשבי. בהמשך זוהו אריאל, ילד בן ארבע, וכפיר, תינוק בן עשרה חודשים. אריאל וכפיר נרצחו באכזריות בשבי בעזה, בשבועות הראשונים של המלחמה על ידי מחבלים מרצחים".

שירי, אריאל וכפיר ביבס,צילום: .

"בניגוד לשקרים של חמאס הם לא נהרגו בתקיפה אווירית", ציין הגרי. "המחבלים לא רצחו אותם בירי, הם רצחו אותם בידיים. אחר כך הם עשו מעשים נוראים על מנת לטשטש את הזוועה. הממצאים הפורנזיים והמודיעניים שלנו תומכים בזה. העברנו אותם לשותפים בעולם".

דובר צה"ל דניאל הגרי,צילום: גדעון מרקוביץ'

הגרי התייחס לאי-השבתה של אם המשפחה שירי: "הגופה שנמסרה לא זוהתה ושייכת לאישה אנונימית", אמר. "הלילה עדכנו את משפחת ביבס בממצאים והם אישרו את פרסומם. חמאס לא עמד בהסכם ולא השיב את שירי. אנחנו דורשים את השבתה. אי השבתה - הפרה חמורה ביותר".

עוד התנצל: "סליחה. לא עמדנו במשימה של להגן עליכם בשבעה באוקטובר. רצח ילדים הוא פשע נתעב שאין להשלים איתו. רצח ילדים מנוגד לכל אמת מידה מוסרית. גם באסלאם. העולם צריך לזעוק". הגרי התייחס ל"טקס" הציני בו הושבו אמש לצד עודד ליפשיץ: "פוגע בכבוד המת".

"ירדן ביבס הביט לי בעיניים אתמול בלילה וביקש שכל העולם יזדעזע מהאופן שבו רצחו לו את הילדים", אמר לסיום. "ירדן, עם שלם כואב את כאבך ומחכה ששירי תחזור. מחויבים לך ולכל משפחות החטופים לעשות הכל כדי להחזיר את שירי ואת כולם מהר ככל הניתן".

בית משפחת ביבס בניר עוז,צילום: אורן בן חקון

הגרי התייחס לפיגוע המטענים בבת ים וחולון אמש: ״אנחנו מנהלים מבצע התקפי ארוך ביהודה ושומרון. נחקור את המודיעין של הפיגוע הזה ונגיע למי שעשה זאת ונרדוף אותו. במקביל - חסמנו כניסות ליו״ש ותגברנו את הגזרה ב-3 גדודים״, אמר.

אמש הוחזרו גופות חללים במסגרת העסקה. לאחר שהועברו למכון לרפואה משפטית זוהו עודד ליפשיץ וכפיר ואריאל ביבס, אולם הגופה הרביעית שהועברה לא תאמה את ה-DNA של שירי ביבס. לאחר אי הזיהוי הגיע דניאל הגרי לבית משפחת ביבס בכפר המכביה להודיע לאב המשפחה ירדן את החדשות הקשות על זיהוי בניו ועל כך שהשרידים שנמסרו אינם של שירי וכי מדובר בגופה אנונימית. “אין מילים שיכולות להכיל את גודל הכאב והאובדן,” אמר הגרי לאחר העדכון.

בארגון הטרור חמאס טענו כי "ייתכן ששרידי גופתה של שירי התערבבו עם שרידי גופות אחרים". עוד אמרו כי הם "מחויבים להסכם הפסקת האש בכל הרמות", וכי אין להם אינטרס לא לציית לתנאיו. "קיבלנו מהמתווכים את הטענות של ישראל ונבחן אותן ברצינות מוחלטת. אנחנו נודיע על תוצאות הבירור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר