"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפקרות במזרח ירושלים: תהלוכות שחרור מחבלים לצד בנייה בלתי חוקית
הוועדה לביטחון לאומי דנה בערעור המשילות במזרח ירושלים • המשטרה מתקשה להעמיד לדין משתתפי תהלוכות • עשרות אלפי מבנים לא חוקיים ללא אכיפה
"הכפר- בית הספר הטוב ביותר למחבלים". צילום: צילום מסך

הפקרות במזרח ירושלים: תהלוכות שחרור מחבלים לצד בנייה בלתי חוקית

הוועדה לביטחון לאומי דנה בערעור המשילות במזרח ירושלים • המשטרה מתקשה להעמיד לדין משתתפי תהלוכות • עשרות אלפי מבנים לא חוקיים ללא אכיפה

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הוועדה לביטחון לאומי קיימה היום (שלישי) דיון דחוף בעקבות משבר המשילות המחריף במזרח ירושלים, על רקע תהלוכות תמיכה במחבלים משוחררים והפקרות בתחום הבנייה הבלתי חוקית באזור.

הדיון, בראשות ח"כ בועז ביסמוט, התכנס בעקבות הצעה דחופה לסדר של ח"כ קטי שטרית, על רקע תהלוכת הניצחון שנערכה בחודש שעבר בכפר עקב לכבוד המחבל המשוחרר אשרף זעייר, במהלכה נרשם גם ירי באוויר.

"כפר עקב הוא בית הספר הטוב ביותר למחבלים"

"כפר עקב הוא בית הספר הטוב ביותר למחבלים", אמרה ח"כ שטרית בדיון, וציינה שורת אירועים חמורים שהתרחשו במרחב ירושלים בשבועות האחרונים, בהם ניסיון לינץ' בשכונת עיסאוויה והחרמת כלי נשק בלתי חוקיים בכפר עקב. "אסור לנו לתת להם לשמוח כשהמשפחות שלנו בוכות בבית", הדגישה.

ח"כ קטי שטרית. "אסור לנו לתת להם לשמוח כשהמשפחות שלנו בוכות בבית", צילום: אורן בן חקון

נציגי משטרת ישראל דיווחו כי מתוך 13 חשודים שנעצרו בתהלוכה בכפר עקב, רק נגד אחד הוגש כתב אישום והשאר שוחררו. לדבריהם, "בית המשפט תמך בעמדתנו אך הפרקליטות סברה כי אין ראיות מספיקות להסתה לטרור".

ח"כ אלמוג כהן קרא למשטרה "לנטר ולאתר כל אחד ואחד שהשתתף בתהלוכות" ודרש לממש את חוק גירוש משפחות מחבלים "כמה שיותר ומהר".

התובע העירוני בעיריית ירושלים, חיים נרגסי, הדגיש כי פעולות האכיפה נמשכות "באופן קבוע ועקבי", אך ציין כי האכיפה בשכונות מעבר לגדר הביטחון מותנית בליווי צה"לי.

בנייה לא חוקית בעוטף ירושלים. "בנייה בלתי חוקית יוצרת ואקום שלתוכו נכנס טרור", צילום: צילום (ארכיון): יהונתן שאול

יהודה נעם, רכז ירושלים בתנועת רגבים, הצביע על הקשר בין המצב הביטחוני למצב התכנוני: "התהלוכה שראינו בתוך עיר הבירה היא תוצאה ישירה לחוסר המשילות והריבונות במזרח העיר, הנובעים בראש ובראשונה מסוגיית המקרקעין". לדבריו, היעדר הסדרת הבעלות על הקרקעות, אי גביית ארנונה ובנייה בלתי חוקית נרחבת יצרו "ואקום שלתוכו נכנס טרור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...