"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
סדקים בהפסקת האש בצפון

היום שאחרי גרסת חיזבאללה: חזרה לדרום ואיומים לפעול נגד צה"ל במתכונת "גרילה"

חולשה פוליטית, היערכות למלחמת התשה בצפון ותחקור כישלונות המלחמה • בארגון הטרור ממתינים שהלחץ הדיפלומטי ישפיע על ישראל, ומחפשים חשודים בריגול • פרשנות

,עודכן
0השמעה
הדאחייה לאחר חיסול נסראללה. צילום: אי.פי

מצב החולשה של חיזבאללה עלול לדחוף אותו לחידוש מלחמת ההתשה בצפון ברף נמוך יותר. בשבועות האחרונים תנועת הטרור ספגה הפסדים משמעותיים בזירה הפוליטית.

תחילה עם בחירת מפקד הצבא ג'וזף עאון לנשיא, אחר כך עם הענקת המנדט להרכבת הממשלה לשופט בית הדין הבינלאומי נוואף סלאם. לאחרונה מדובר גם על מינוי שר חוץ מטעם הכוחות הלבנוניים, מפלגה נוצרית ויריבתה המושבעת של חיזבאללה. על הרקע הזה בכיר בארגון הזהיר שאם ישראל לא תיסוג באופן מלא ביום ראשון הקרוב, יום שני יהיה "יום שונה".

הנשיא החדש של לבנון, ג'וזף עאון,צילום: AP

נראה כי בדרך זו חיזבאללה סבור שחידוש הלחימה ברף כלשהו יסייע לו לשקם את מעמדו. מאז כניסת הפסקת האש לתוקף בנובמבר הפוליטיקאים הלבנונים מתחרים ביניהם בביקורת כלפיו.

מתכוונים לחזור - בין שצה"ל יישאר ובין שהוא ייסוג

אפילו ג'ובארן באסיל, בעל ברית נוצרי של חיזבאללה, הופיע במקרה בסרטון שדלף לרשת ודיבר נגד החלטת הארגון לצאת למלחמה. "לא הקשיבו לנו בגלל הפרויקט החיצוני שלהם", התלונן באסיל ורמז לאינטרסים האיראניים שניהלו את חיזבאללה.

בכל אופן, בסביבת ארגון הטרור העבירו שני איתותים בנוגע לכוונותיהם. המסר הראשון קשור לחזרת הלבנונים לכפרים ולעיירות בדרום המדינה. חלקם עדכנו את מנגנון המודיעין של הצבא הלבנוני בכך שהם מתכוונים לחזור - בין שצה"ל יישאר באזורים אלה, ובין שהוא ייסוג.

תוואי תת קרקעי המוביל למפקדה של חיזבאללה בדרום לבנון,צילום: דובר צה"ל

התפתחות כזו תאפשר למחבלי חיזבאללה להסתנן בלבוש אזרחי מעבר לנהר הליטני. המסר השני כולל איומים לפעול נגד כוחות צה"ל בדרום לבנון, ככל הנראה במתכונת של "גרילה".

"תמימות לחשוב שחיזבאללה יעמוד בחיבוק ידיים"

"זאת תמימות לחשוב שחיזבאללה יעמוד בחיבוק ידיים. באותו זמן (תום הפסקת האש הזמנית) לא יהיה מקום לאף דיון באופציות הדיפלומטיות הקיימות כעת", כתב לאחרונה איברהים אל־אמין, עורך העיתון "אל־אחבאר" המקורב לחיזבאללה.

בסביבת הארגון מצפים מנשיא לבנון עאון לנצל את קשריו עם המערב כדי להפעיל לחץ על ישראל לסגת. עאון אכן ניהל מגעים בנושא. בהחלט ייתכן שהאמריקנים יהיו מעוניינים להעניק לו קרדיט על סיום קבוע של המלחמה בצפון, וכך לחזק את מעמדו.

חיזבאללה העביר שני מסרים: חזרת הלבנונים לכפרים בדרום, ואיומים לפעול נגד כוחות צה"ל במתכונת של "גרילה"

במקרה כזה חיזבאללה אולי ישמור על הפסקת האש, אבל ימשיך להפנות את משאביו לשיקום יכולותיו לאורך זמן. מקורות מודיעיניים במערב מסרו לערוץ "סקיי ניוז" בערבית כי דיפלומטים איראנים מנסים להעביר כספים לארגון דרך טיסות בחברות תעופה זרות.

מסמך של משרד האוצר האמריקני // מטוס התובלה האיראני בצילום לוויין (ארכיון),צילום: ללא

לכך מצטרף מאמץ למינוי מחליפים בחיזבאללה למפקדים הבכירים שחוסלו. לפי דיווחים ערביים, לסגן מזכ"ל חיזבאללה מונה מוחמד רעד, ראש הסיעה בפרלמנט, ולראש המועצה המבצעת החדש התמנה השייח' עלי דעמוש.

במרכז שיקום היכולות עומד גם תחקיר שחיזבאללה מנהל לאור כישלונותיו במלחמה. במסגרת זאת נעצרים חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל ובהעברת מידע שסייע לחיסול מפקדים ואנשי מפתח.

נעים קאסם, מזכ"ל חיזבאללה,צילום: ללא קרדיט

בכיר בכוח רדואן של הארגון הודה השבוע בפני הערוץ "אל־ערביה" כי בחיזבאללה הופתעו מהיכולות של ישראל לדעת את נקודות התרופה שלו ולהרוס חלק גדול מהן באמצעות כטב"מים, אמצעים טכניים וגיוס סוכנים בשורות הארגון.

האחראי על ביטחון המידע, אגב, חוסל בעצמו. במרכז התחקירים תעמוד מתקפת הביפרים, ששיתקה את עמוד השדרה הצבאי שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר