"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נמלט מכלא גלבוע ונלכד בין המחבלים שישתחררו: זכריא זביידי ש

זביידי נידון למאסר ב-2019 בשל ביצוע פיגועי ירי ונחשב במשך שנים למנהיג גדודי חללי אל-אקצא בג'נין • בין היתר, הוא אחראי לפיגוע בסניף הליכוד בבית שאן ב-2002, שבו נרצחו שישה בני אדם

,עודכן
0השמעה
חוגג יום הולדת למילאד דקה - בתו של המחבל. המחבל זכריא זביידי, ששוחרר במסגרת העסקה האחרונה. צילום: רשתות ערביות

במסגרת השלב הראשון לעסקת החטופים: המחבל זכריא זביידי, שברח בעבר מכלא גלבוע ונלכד, אמור לצאת לחופשי. זביידי בן ה-49 ישב בכלא בגין מעורבות בפיגועי טרור.

זביידי נכלא כבר בהיותו נער בשל השלכת בקבוק תבערה. במהלך מאסרו הצטרף לפת"ח וכאשר השתחרר הצטרף לכוחות השיטור של הרשות הפלשתינית. באינתיפאדה השנייה בתחילת שנות ה-2000 זביידי חזר לפעילות טרור. בהמשך חבר לגדודי חללי אל-אקצא, חוליות טרור של הפת"ח. בין היתר, הוא אחראי לפיגוע בסניף הליכוד בבית שאן ב-2002, שבו נרצחו שישה בני אדם.

זכריא זביידי נלכד לאחר הבריחה מכלא גלבוע,

אחרי חומת מגן זביידי הפך למנהיג גדודי חללי אל-אקצא בג'נין. הוא היה מרבה להתראיין וגילה כי המחבלים של גדודי חללי אל-אקצא קיבלו סיוע מאיראן ומחיזבאללה. במהלך השנים הוא שרד כמה ניסיונות חיסול של כוחות הביטחון.

לאורך השנים הרשות הפלשתינית דאגה לו במסגרת הסכמים מול ישראל, שהסירו אותו מרשימת המבוקשים. בשנת 2012 נעצר על ידי הרשות הפלשתינית בגין חשד לניסיון רצח של מושל ג'נין. כעבור כמה חודשים שוחרר בערבות.

זכריא זביידי,צילום: GettyImages

רק ב-2019 הוא נעצר לבסוף על ידי כוחות הביטחון בשל חשד לביצוע מספר פיגועי ירי באזור בית אל. בספטמבר 2021, זביידי נמלט מבית הכלא גלבוע עם חמישה אסירים ביטחוניים אחרים של הג'יהאד האסלאמי. בתום מצוד הוא נעצר עם אחד מהם באזור הר תבור. בשנת 2022 נגזרו עליו ועל יתר הנמלטים שנלכדו חמש שנות מאסר נוספות. כעת זביידי צפוי להשתחרר פעם נוספת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר