"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

בפעם ה-17 מתחילת המלחמה: נעצר עורך דין שניסה לסייע למחבלים בכלא

עורך הדין ניסה להעביר את המסרים באמצעות מסמכים שנחזו להיות מסמכים רשמיים ונשאו את הלוגו של משרדו • בשב״ס פתחו נגדם בהליכים במטרה למנוע את כניסתם לבתי הכלא • הערכה מדאיגה: הניסיונות להעביר מסרים למחבלים יימשכו לאור החמרת תנאי הכליאה • צפו בתיעוד הבלעדי בו עורך הדין קורע את המסמכים במהלך הבידוק

, עודכן
0השמעה
מחבלי הנוח'בה בכלא. צילום: .

פרקליטים בשירות המחבלים: עורך דין ישראלי נעצר בחשד שניסה להבריח בצורה מתוחכמת דפי מסרים למחבלים נחשף בבית סוהר עופר שבו כלואים אסירים בטחוניים ומחבלים שנעצרו בעקבות מתקפת ה-7 באוקטובר.

הפעם, ניסה עורך הדין להעביר את המסרים באמצעות מסמכים שנחזו להיות מסמכים רשמיים ונשאו את הלוגו של משרדו. מתחילת מלחמת "חרבות הברזל" ועד היום נחשפו 17 מקרים שבהם עורכי דין ניסו לסייע למחבלים. במהלך הבידוק, עורך הדין תועד משמיד את המסמכים:

תיעוד עורך הדין משמיד את המסמכים במהלך הבידוק

בשב״ס פתחו נגדם בהליכים במטרה למנוע את כניסתם לבתי הכלא, ומעריכים כי הניסיונות להעביר מסרים למחבלים יימשכו לאור החמרת תנאי הכליאה. לאור זאת לוחמי הכליאה בבתי הכלא הבטחוניים הונחו להגביר את העירנות ואת הבדיקות בכניסות.

להגביר את הערנות בכלא הישראלי (ארכיון), צילום: טל כהן

על מעורבותם הגוברת של עורכי הדין בנסיונות להעביר מסרים למחבלים בבתי הכלא אומרים גורמים בשב״ס תופעה חמורה וחריגה המחייבת התערבות של כלל גורמי אכיפת החוק ולשכת עורכי הדין.

ל"ישראל היום" נודע כי אתמול במהלך בידוק וחיפוש בחפציו האישיים של עורך דין ישראלי שהגיע לבקר מחבלים בבית סוהר בכלא עופר, על ידי לוחמי הכליאה, נמצאו מסמכים רשמיים ומודפסים עם לוגו של משרדו של עורך הדין שהכילו מסרים מקרוביהם של המחבלים. "מדובר בשיטה חדשה ומתוחכמת בה מנסים עורכי דין לטשטש את נתיב הברחת המסרים״ אומרים גורמים בשב״ס ״עורכי הדין מנצלים את מעמדם בנסיון להבריח מסרים למחבלים".

המסמך של עורך הדין, צילום: שב"ס

אתמול דווח על מקרה נוסף שבו עורך דין ישראלי נחשד בניסיון להבריח דפי מסרים למחבלים בבית סוהר בדרום הארץ. במהלך בידוק וחיפוש בחפציו האישיים של העורך דין שהגיע לבקר מחבלים נמצאו מסמכים המכילים מסרים מקרוביהם של המחבלים, וכאשר עורך הדין נתפס הוא ניסה לחבל בהם.

יודגש כי בשב״ס העריכו כי הנסיונות לסייע למחבלים על ידי עורכי דינם ייגבר וזאת נוכח מדיניותו של השר לבטחון לאומי להחמיר עוד ועוד את תנאי הכליאה של המחבלים ולאור יישום מדיניותו למניעת מפגש משפחות עם מחבלים ״דבר שמקשה עליהם ליצור קשר עם העולם החיצוני ולכן מנסים להעביר מסרים של טרור דרך עורכי הדין״ אומר בכיר בשב״ס.

באוקטובר השנה נעצרה עורכת דין בחשד כי ניסתה להבריח דפי מסרים למחבלים בית סוהר בצפון הארץ. במהלך בידוק וחיפוש בחפציה האישיים שעה שהגיעה לבקר מחבלים נמצאו מסמכים המכילים מסרים מקרוביהם של המחבלים.

המסמכים נתפסו ועורכת הדין עוכבה לחקירת משטרה כמו גם בוטל ביקורה והחל הליך מניעת כניסתה למתקני שירות בתי הסוהר לאחר המקרה. חודש לפני כן נעצר עורך דין בחשד כי כשבוע לאחר שהסתיימה פסילתו חזר בניסיונו להבריח מסרים למחבלים בבית סוהר במרכז הארץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר