"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חשש ביישובי עוטף י-ם: "הוצאת צה"ל תותיר אותנו חשופים לטרור"
ביישובים מתנגדים לתוכנית להעברת האחריות הביטחונית מצה"ל למשטרה, שנהגתה הרבה לפני 7.10 • איסוף הנשק הצה"לי מהישובים נדחה ברגע האחרון - אולם רק עד לסוף השנה
גבעת זאב. צילום: רויטרס

חשש ביישובי עוטף י-ם: "הוצאת צה"ל תותיר אותנו חשופים לטרור"

ביישובים מתנגדים לתוכנית להעברת האחריות הביטחונית מצה"ל למשטרה, שנהגתה הרבה לפני 7.10 • איסוף הנשק הצה"לי מהישובים נדחה ברגע האחרון - אולם רק עד לסוף השנה

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בעיצומה של המלחמה ובתקופה של פיגועים רבים, נמנע ברגע האחרון מהלך של איסוף נשקים ממספר יישובים בעוטף ירושלים. המהלך היה צפוי לצאת לדרך לאחר שהאחריות הביטחונית באותם היישובים, ביניהם גבעת זאב, כפר אדומים, קידר ויישובים נוספים באזור, הועברה מצה"ל לידי מג"ב.

גורמים בצה"ל הודיעו כי יאספו את הנשקים הצבאיים מנשקיות היישובים בתחילת השבוע, אך לאחר התערבות לילית ברגע האחרון של אלוף פיקוד המרכז, אבי בלוט, דחו בצה"ל את איסוף הנשקים עד סוף השנה. המשמעות של איסוף הנשקים הייתה הותרת היישובים ללא אמצעי הגנה, וללא יכולת לבצע שמירות בשערי היישובים ובעמדות אבטחה ביישוב.

האלוף אבי בלוט, בטקס חילופי אלופי פיקוד מרכז, צילום: דובר צה"ל

מדובר באירוע נוסף בסאגה הבלתי נגמרת של העברת האחריות הביטחונית של 13 יישובים שמוגדרים כיישובי עוטף ירושלים מצה"ל למשטרה. מדובר ביישום של החלטת ממשלה מ-2006 שמובלת על ידי המל"ל כבר כעשור.

כבר בתחילת המהלך, שיצא בפועל לדרך לפני כשנתיים, התריעו תושבים ביישובים כי הוא אינו הגיוני לנוכח ההסלמה הביטחונית והעובדה שהמשטרה אינה מנוסה באבטחת יישובים ביו"ש, ששונים בתכלית מאבטחת יישובים ביתר חלקי הארץ, בוודאי טרום השבעה באוקטובר. לאחר הטבח בעוטף הוחלט על ידי צה"ל לקחת אחריות מרחיבה על היישובים, אף שאינם באחריותה דה פקטו, ציידו אותם בנשקים ובאמצעים, ותגברו אותם בכוחות הגנה מרחבית.

שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, צילום: יונתן זינדל/פלאש90

השאלה הגדולה, שעלתה כבר לפני שנים, הינה מדוע לקדם החלטת ממשלה שהתקבלה בנסיבות ביטחוניות אחרות לחלוטין, חרף הסכנה הביטחונית ליישובים, שנמצאים בסמיכות לערים פלשתיניות כדוגמת בית לחם, יריחו ורמאללה. ל"ישראל היום" נודע כי ראשי ערים ויישובים, ביניהם מעלה אדומים וגבעת זאב, פנו לשר הביטחון לשעבר יואב גלנט טרם פיטוריו, בדרישה להפוך את ההחלטה ולהשיב את האחריות הביטחונית לצה"ל. גלנט הביע נכונות לשקול את הנושא. גם בצה"ל הועברו מסרים כי יש לשקול החזרה של האחריות לידיהם, לאור המציאות שלאחר השבעה באוקטובר.

התושבים הודו על התערבות האלוף בנושא ואמרו כי, "אנו שמחים שהאלוף בלוט, התערב בסוגייה ומנע הפקרה ביטחונית חמורה של תושבים ואנו מודים לו על כך. בתקופה האחרונה אנחנו רואים את הניסיונות ההולכים וגוברים להוצאת פיגועים ביו"ש ואת הסכנות באזור. בשלב זה מדובר בדחייה בלבד שלא איסוף הנשקים, אנו תקווה כי האלוף ימצא פתרונות קבועים לבעיות שנוצרו ממעבר האחריות הביטחונית ביישובים למג"ב, על מנת שביטחון התושבים לא יפגע".

תגובת דובר צה"ל: "האחריות הביטחונית במרחב ובתוך כך שיטת האבטחה ואמצעי הלחימה מצוים תחת משטרת ישראל. מפרוץ המלחמה צה״ל חיזק את מרכיבי הביטחון מסביב ליישובי עוטף ירושלים והציב בהם למעלה מ-130 חיילי הגנה מרחבית. פיקוד המרכז האריך פעם נוספת את הקצאת הנשקים ליישובי עוטף ירושלים עד לסוף שנת 2024, במטרה שיימצא עד אז פתרון מוסדר. צה״ל מחויב לפעול לשמירת הביטחון של תושבי מדינת ישראל".

מהמטה לביטחון לאומי נמסר: "האחריות על יישובי עוטף ירושלים הועברה למשרד לביטחון לאומי בהחלטת ממשלה לאחר עבודת מטה ממושכת בהמלצת המל"ל ועל דעת צה"ל ומשטרת ישראל. יישום ההחלטה באחריות צה"ל והמשטרה על פי תכנית סדורה שהוכנה בגופים אלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...