"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הותר לפרסום: שישה לוחמי גולני נפלו בקרב בדרום לבנון
שישה לוחמים מגדוד 51 נהרגו בקרב קשה במבנה בכפר בדרום לבנון • בצה"ל בודקים אם המחבלים יצאו מפיר תת-קרקעי • מתחקיר ראשוני עולה כי מספר מחבלים המתינו ללוחמים במבנה - ובמקום התפתחו חילופי אש
שישה נופלים. צילום: דובר צה"ל

הותר לפרסום: שישה לוחמי גולני נפלו בקרב בדרום לבנון

שישה לוחמים מגדוד 51 נהרגו בקרב קשה במבנה בכפר בדרום לבנון • בצה"ל בודקים אם המחבלים יצאו מפיר תת-קרקעי • מתחקיר ראשוני עולה כי מספר מחבלים המתינו ללוחמים במבנה - ובמקום התפתחו חילופי אש

לילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

דובר צה"ל התיר לפרסם היום (רביעי) כי שישה לוחמי צה"ל מגדוד 51 של חטיבת גולני נהרגו הבוקר בהיתקלות עם מחבלי חיזבאללה בכפר בדרום לבנון.הכוח נכנס לפעול במרחב אמש, כחלק ממבצע של אוגדה 36 לסריקות בשטח הלבנוני הסמוך לגבול.

סמ"ר שריה אלבוים, בן 21 ממחולה, צילום: דובר צה"ל

התקרית הקשה אירעה כשכוח מגדוד 51 נפגע במהלך הפעילות בכפר בגזרה המערבית, בו חיסלו שלושה מחבלים חמושים, ושישה מהלוחמים נפלו בהיתקלות, שכללה ירי נ"ט על רק"ם של צה"ל. בנוסף נפצעו ארבעה חיילים.

שמות הנופלים

  • סרן איתי מרקוביץ, בן 22, מכוכב יאיר, מפקד מחלקה בגדוד 51, חטיבת גולני.
  • סמ״ר שריה אלבוים, בן 21, ממחולה, מפקד כיתה בגדוד 51, חטיבת גולני.
  • סמ״ר דרור חן , בן 20, מגן חיים, סמל מחלקה בגדוד 51, חטיבת גולני.
  • סמ״ר ניר גופר בן 20, מדימונה, לוחם בגדוד 51, חטיבת גולני.
  • סמל שלו יצחק סגרון בן 21, משדרות, לוחם בגדוד 51, חטיבת גולני.
  • סמל יואב דניאל, בן 19, מנהריה, לוחם בגדוד 51, חטיבת גולני.

מתחקיר ראשוני של האירוע עולה כי כוח גולני נכנס סמוך לשעה 10:30 למבנה שבו טרם פעלו ומחבלים שארבו במקום פתחו באש לעבר הלוחמים. בצה"ל נבדק חשד לפיו המחבלים יצאו מתוך פיר לחימה תת-קרקעי, ולכן לא נפגעו בתקיפות שקדמו לכניסת לוחמי החי"ר.

במבנה התפתח קרב קשה, ולפחות אחד המחבלים חוסל. הלחימה במרחב נמשכה עוד מספר שעות עד שהושגה שליטה על הזירה. הפעילות התרחשה לאחר שרוב החטיבות שפעלו בדרום לבנון יצאו לריענון, עם אפשרות של שחרור כוחות המילואים.

המבנה נמצא בקו כפרים במעגל השני מהגבול הישראלי אליו הגיעה אוגדה 36 במסגרת העמקת התמרון שנועד לאתר תשתיות טרור חדשות בהן צה"ל לא פגע עד כה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...